Peter Simon Správy

RETROvýstava v Rožňave: Zažite nostalgiu z čias nedávnych

Už onedlho si môžeme pospomínať na predmety, ktoré sa postupne zo všedného života vytrácajú. Vystavované veci zhromažďovali aj Rožňavčania.

Ilustračný obrázok k článku RETROvýstava v Rožňave: Zažite nostalgiu z čias nedávnych
9
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Banícke múzeum v Rožňave a kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja majú pre svojich priaznivcov pripravenú ďalšiu fascinujúcu výstavu s názvom RETROvýstava, ktorej vernisáž sa uskutoční dňa 30. mája 2019 o 15:30 hod. v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave na Námestí baníkov 25.

„Cieľom výstavy je vyvolať u starších nostalgické spomienky na časy nedávno minulé, zároveň priblížiť mladším ročníkom, ako sa v tých časoch žilo, aké predmety sa používali, či už ide o predmety každodennej potreby ako elektronika, hračky, alebo aj športové či iné predmety, ktoré používali ich rodičia a starí rodičia,“ povedal o výstave jej kurátor Mgr. Pavol Horváth.

V Galérii Baníckeho múzea v Rožňave si môžete pozrieť aj výstavu pod názvom Ako sa mapovalo v baníctve. Zábery z vernisáže nájdete v našej fotogalérii.

Ako doplnil manažér kultúry Baníckeho múzea v Rožňave Róbert Šimko, vystavené predmety boli zhromažďované na základe verejnej výzvy múzea od rôznych súkromných zberateľov, takisto od obyvateľov mesta, zo zbierkového fondu Baníckeho múzea v Rožňave, mimo toho múzeum na výstave spolupracuje aj so Štátnym archívom v Košiciach – pobočka Rožňava, ktorý na RETROvýstavu zapožičal dobové plagáty.

Záujemcovia si budú môcť vychutnať výstavu od 30. 5. 2019 do 3. 9. 2019, okrem toho ich v rámci výstavy čakajú aj rôzne sprievodné podujatia.

Foto: ilustračné

Obrazom: Výstava o banskom meračstve
9
Galéria
Zdroj: Banícke múzeum Rožňava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM