Peter Simon Rôzne

Reprezentovali školu aj mesto: Žiaci z Juhu cestovali k našim susedom, FOTO

Žiaci Základnej školy akad. J. Hronca v Rožňave reprezentovali školu a svoje mesto v Českom Těšíne. Pozrite si foto z ich výletu.

Ilustračný obrázok k článku Reprezentovali školu aj mesto: Žiaci z Juhu cestovali k našim susedom, FOTO
10
Galéria
Zdroj: ZŠ akad. Jura Hronca

Škola je dlhodobo zapojená do partnerského projektu V4, v rámci ktorého sa stretávajú každý rok v inej krajine.

Partnerskými školami sú: Váci Utcai Ének-Zenei Általános Iskola, Váci uttca 43,1056 Budapest V. Kerület, Maďarsko; Szkoła Podstawowa nr 3 z Oddziałami Integracyjnymi im. Janusza Korczaka w Cieszynie, ul. Generała Hallera 8, 43–400 Cieszyn, Poľsko; Základní škola Pod Zvonek, 1835 Český Těšín – Svibice,Karvi­ná, Česko.

V tomto školskom roku sa partnerské stretnutie organizovalo v Českom Těšíne.

Zúčastnili sa ho dvanásti žiaci, ktorí reprezentovali školu, Rožňavu a zároveň Slovensko v rôznych športových súťažiach, na ktoré sa žiaci pripravujú celý školský rok. Ide najmä o kolektívne športy, ako je futbal, florbal, volejbal, basketbal, potom plávanie a z atletiky napríklad štafetový beh.

Vo voľnom čase mali deti možnosť navštíviť technické múzeum v Ostrave – Vítkoviciach – Malý svet techniky U6, prezreli sme si samotné mesto Český Těšín ale aj časť Poľského Těšína, ktorý je veľmi blízko.

Veľký prínos tohto projektu vidia najmä v tom, že žiaci sa s chuťou a nadšením pripravujú na tieto disciplíny, čím sa podporuje ich zdravý životný štýl, na každom stretnutí nadväzujú a elektronicky udržiavajú priateľstvá s rovesníkmi z iných krajín a s mnohými komunikujú v anglickom jazyku. Nezanedbateľným prínosom projektu je výmena informácií a skúseností pedagógov jednotlivých krajín, ktoré sú veľakrát inšpiráciou k tomu , ako robiť veci v oblasti školstva lepšie, tvorivejšie, efektívnejšie.

Zdroj: Mesto Rožňava

Obrazom: Žiaci reprezentovali školu aj mesto
10
Galéria
Zdroj: ZŠ akad. Jura Hronca
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM