Peter Simon Správy

Rekreačné stredisko Július sa už pripravuje na návštevníkov: Tu je predpokladaný termín otvorenia sezóny

Nadšenci zimných športov sa onedlho dočkajú. Lyžiarske stredisko pri Rožňave už pracuje na otvorení sezóny. Ak počasie plány neprekazí v tento deň si už zalyžujete!

Ilustračný obrázok k článku Rekreačné stredisko Július sa už pripravuje na návštevníkov: Tu je predpokladaný termín otvorenia sezóny
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Zimné strediská už pomaly, ale isto začínajú pripravovať na svojich návštevníkov. Nie je to inak ani v najbližšom stredisku pri Rožňave. Prevádzkovateľka rekreačného strediska Július, Zuzana Eltschlägerová prezradila viac.

Ako pre náš web povedala, sezónu plánujú spustiť 23. decembra 2019, samozrejme všetko záleží od počasia, aby sa dalo zasnežovať. „Prípravy na sezónu tak ako každoročne spočívajú hlavne v kontrole technického stavu vlekov, zasnežovaní, techniky a následná revízia vlekov revíznymi technikmi. Je to hlavne kvôli bezpečnosti pri preprave ľudí,“ hovorí Eltschlägerová.

V stredisku pribudla nová technika. „Vynovili sme zasnežovaciu techniku. Cieľom je v čo najkratšom čase vysnežiť kopec. Začali sme s tým už v poondelok (2. decembra 2019) a zasnežujeme intenzívne, pokiaľ sú mínusové teploty,“ priblížila Eltschlägerová avšak dodala, že vzhľadom k tomu, že cena elektriny ide hore, museli mierne upraviť aj vstupné.

Zistili sme, že aj tento rok bude prebiehať večerné lyžovanie. Nadšenci si tak môžu vybrať až z dvoch termínov, a to v stredu a piatok počas prevádzky vlekov.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Rožňavy a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM