Tomáš Šuhajda Rôzne

Recept na víkend pre Rožňavčanov: Tento dezert zvládne svojej polovičke pripraviť každý chlap!

Máme tu ďalší víkend a druhý recept v rámci nášho nového seriálu na Rožňava 24. Tentoraz vám prinášame pochúťku, ktorú sme vybrali špeciálne k prichádzajúcemu Medzinárodnému dňu žien. Páni, toto zvládne pripraviť každý z vás, prekvapte a potešte nežné pohlavie vo svojom okolí.

Ilustračný obrázok k článku Recept na víkend pre Rožňavčanov: Tento dezert zvládne svojej polovičke pripraviť každý chlap!
Zdroj: Dnes24.sk

Toto nebude recept a postup ako ich poznáte. Aj keď recepty v našom seriáli budú vznikať predovšetkým najmä vďaka spolupráci s tunajšou predajňou Veselá Farma, tento som sa ako redaktor rozhodol aj sám pripraviť. Veď má to byť niečo, čo zvládne každý chlap. A teda aj ja, so schopnosťami v kuchyni na úrovni párky, cestoviny a dosť.

Nie som tak žiadny Jamie Olivier a pochopiteľne ani nápad na túto pochúťku nepochádza z mojej hlavy, ale z počutia. Po chvíľke hľadania som to našiel aj na internete. Malo byť ísť o niečo ako Banánový špíz. Vraj k tomu potrebujem len banány, piškóty a čokoládovú polevu. Prečo vraj? Tak čítajte ďalej.

Celý princíp spočíva v tom, že na špízové ihly alebo špajle striedavo napichujete banány a piškóty, nakoniec to zalejete čokoládovou polevou. Nakrájal som si tak na kolieska banány, rozbalil piškóty a pripravil aj špajle. Piškóty však boli tvrdé a potreboval som ich do niečoho namočiť. Prvé čo mi prišlo na um a čo som mal zároveň k dispozícii bol vaječný likér. A toto bol musím povedať dobrý ťah :).

Rozpustil som čokoládu a v domienke, že ju tým zriedim, som pridal aj maslo. Výsledok však bol taký, že čokoláda bola stále príliš hustá a tak som opäť musel rýchlo reagovať. Pridal som do nej sirup s príchuťou lesnej zmesi.

Výsledok si pozrite vo fotogalérii. Viem, naoko žiadna sláva, ale bol to môj prvý pokus o túto sladkú dobrotu a chutiť naozaj chutí :). Keď som to zvládol ja, zvládne to k MDŽ pripraviť svojej milovanej polovičke naozaj každý chlap!

Recept z minulého týždňa nájdete tu.

Neprehliadnite

Dámy, chcete sa nechať prekvapiť k MDŽ? Zájdite ešte v piatok alebo sobotu do Veselej Farmy!

Recept na víkend pre Rožňavčanov: Banánový špíz
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM