Peter Simon Rôzne

Raper Wilmoš sa vracia: Nový track už na svete!

Tomáš Vilimek z nášho okresu, ktorý sa prezentuje pod menom Wilmoš, usilovne pracuje sa svojej novej tvorbe. Nás zaujímali jeho začiatky a ďalšie plány.

Ilustračný obrázok k článku Raper Wilmoš sa vracia: Nový track už na svete!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako nám prezradil Wilmoš, k rapu sa dostal približne v roku 2004 a prvých pár rokov preferoval zväčša freestyle a sem tam písal nejaké texty. „Asi v roku 2009–2010 som dal dokopy zopár skladieb a neoficiálne vydal niečo ako album, ktorý sa volal Kde to žijeme. Na toto cédečko som chcel potom časom čím skôr zabudnúť. Boli to prvé stretnutia so štúdiom a odstupom mesiacov sa mi skladby už vôbec nepáčili,“ hovorí nádejný talent Tomáš.

Ako dodal, počas začiatkov už hneď aj koncertoval. Pamätá si na vystúpenie s chalanom z Tornale, ktorý si vraví Color a podarilo sa im vystupovať ako predskokan Kontrafaktu. „Niečo na to som odišiel za prácou do Nemecka, kde pracujem ešte aj dodnes. Asi po dvoch rokoch som sa dostal znovu do štúdia v Košiciach ,vtedy ešte u Gibona, kde som chodil trénovať a nahrávať skladby. Neskôr som musel zmeniť štúdio, lebo Gibon to tam hodil na klinec a tuším to predal. Momentálne som našiel spoločnú reč s Tiknom zo Šale, kde aj nahrávam a veľmi dobre sa mi pracuje,“ dodáva Wilmoš.

Tento rok však nádejný talent zverejnil aj svoj prvý videoklip. „Je to také také promo video, no chcem teraz postupne vydávať single a videá. Album budem riešiť, keď budem na tom tak, že budem mať štúdio stále po ruke. V najbližšej dobe budem zverejňovať skladby s rôznymi producentmi,“ spresňuje Wilmoš.

Nádejný raper to však chce dotiahnuť až na samotný vrchol kariéry. „To by chcel každý. Je to tak aj v mojom prípade. Najviac by pre mňa bolo, ak by som nemusel chodiť do práce, ktorá ma nebaví ale živiť sa hudbou. Za tie roky som prešiel od toho klasického rapu cez rôzne štýly. Rap je pre mňa vlastne sloboda prejavu. Môžem si tam povedať čo chcem a ako chcem,“ dodáva na záver Tomáš Wilmoš Vilimek.

Foto: Michal Nezbeda

Wilmoš -“Pálim von“
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM