Tlačové správy

RADÍME: Ako ušetriť na povinne zmluvnom poistení

Je tu obdobie, keď nás z rôznych médií oslovujú poisťovne na prepoistenie povinného zmluvného poistenia. Prečítajte si možné situácie, ktoré môžu nastať v súvislosti s povinným zmluvným poistením motorových vozidiel (ďalej PZP).

Ilustračný obrázok k článku RADÍME: Ako ušetriť na povinne zmluvnom poistení
Zdroj: TASR

Aj keď v súčasnej dobe je už veľa áut poistených na technický rok (napr. auto je prihlásené dňa 19.11. do 18.11.nasledujúceho roku), nájde sa ešte veľa vozidiel poistených na kalendárny rok (od 1.1.-31.12.).

Toto poistenie sa uzatvára na dobu neurčitú, minimálne na 1 rok, ak sa vozidlo neodhlasuje napr. z dôvodu zmeny majiteľa. Ak by došlo ku zrušeniu zmluvy z dôvodu neplatenia, zmluva sa musí uzatvoriť u toho istého poisťovateľa, väčšinou už nie s takými bonusmi a zľavami ako na začiatku.

Zaplatiť poistné za PZP by mal klient do 30 dní od uzavretia zmluvy, inak dôjde ku zrušeniu zmluvy. O tomto zrušení poisťovňa nemusí klienta informovať. Tým pádom auto zostáva nepoistené a pri spôsobení škody by vyplatila poškodenému poistné plnenie Slovenská kancelária poisťovateľov a následne vymáhala od majiteľa vozidla.

Pri výpovedi poistnej zmluvy zo strany klienta musí byť výpoveď doručená najneskôr 6 týždňov pred výročím poistnej zmluvy (dátum od ktorého zmluva je uzatvorená), inak poistná zmluva na ďalší rok ostáva v tej istej poisťovni.

Ak máte otázky na tému PZP píšte na financie@global24.sk

Ak chcete najnižšie PZP na trhu vyplňte tento formulár. Náš finančný konzultant vám vypracuje ponuku a zabezpečí servis.

Aby ste nezabudli podať výpoveď včas, nastavte si pripomienku výpovede. Kliknite na tento formulár

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM