Peter Simon Správy

Prvé informácie zo zastupiteľstva: V Rožňave budeme mať ďalší kruhový objazd!

Včerajšia schôdza Mestského zastupiteľstva v Rožňave priniesla aj zaujímavú informáciu. Frekventovaná križovatka v meste sa zmení na križovatku okružnú. A vieme ktorá!

Ilustračný obrázok k článku Prvé informácie zo zastupiteľstva: V Rožňave budeme mať ďalší kruhový objazd!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Primátor mesta Pavol Burdiga na mestskom zastupiteľstve priniesol poslancom a prítomným občanom zaujímavú informáciu. Frekventovanú križovatku pri Citroëne na Šafárikovej ulici, ktorá je úsekom často odohrávajúcich sa dopravných nehôd a kolízií motorových vozidiel, prestavajú na križovatku okružnú. „Účelom a cieľom stavby je prestavba priesečnej križovatky na križovatku okružnú, čím sa zabezpečí zvýšenie bezpečnosti a plynulosti cestnej dopravy,“ informoval primátor.

Podľa jeho slov je lokalita už odovzdaná stavebnej firme, ktorá bude výstavbu v najbližšom čase realizovať. Hotový by mal byť do konca roka 2015.

„Super krok. Je to nebezpečný úsek cesty a dvíham palec nahor. Už sa teším na dokončenie,“ uviedol Peter.

„Som príležitostná vodička, no snažila som sa stále tomuto úseku vyhýbať. Autá tam jazdia rýchlo, stačí malý okamih a nehoda je na svete,“ komentovala Eva.

„Kruháč tam mal byť už roky. Veď dopravné nehody tam boli skoro na dennom poriadku a to mám už 50 rokov. No lepšie neskôr, ako nikdy,“ prezradil Marek.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM