Peter Simon Správy

PRVÉ FOTO z miesta: Z ulíc Dobšinej pozdravuje Simone Faggioli

V uliciach Dobšinej to žije na plné obrátky. Mesto sa zaplnilo súťažnými vozidlami, ktoré už zajtra budú pod vedením svojich posádok súťažiť na Dobšinskom kopci 2017.

Ilustračný obrázok k článku PRVÉ FOTO z miesta: Z ulíc Dobšinej pozdravuje Simone Faggioli
36
Galéria
Foto: Juraj Karika / Zdroj: Dnes24.sk

Do štartu Dobšinského kopca 2017 ostáva naozaj už iba pár hodín. Dôkazom toho je zaplnené mesto súťažiacimi, jazdcami a ich pretekárskymi špeciálmi.

Ako informoval Miro Majláth, podľa športových predpisov podujatie štartuje momentom administratívneho preberania. To sa začne zajtra, čiže v piatok (21.7.2017) od 7:00 hodiny. Pol hodiny potom odštartuje aj technické preberanie vozidiel, ktoré bude opäť prebiehať na námestí Baníkov v Dobšinej. Samozrejme už tento moment bude divácky veľmi atraktívny, pričom všetci fanúšikovia pretekov automobilov do vrchu budú mať možnosť stretnúť svojich favoritov, prípadne s nimi prehodiť kus reči.

„Do Dobšinej už v priebehu stredy a štvrtka dorazili takmer všetci favoriti, vrátane Talianov Merliho a Faggioliho. Nechýbajú aj najrýchlejší slovenskí a českí jazdci a ich tímy. Tie rozložili svoje servisné stanovištia tak, ako sme na to zvyknutí z minulosti, v podstate po celom strede mesta Dobšiná. Popri už spomínaných preberaniach neustále pokračujú aj prípravné práce okolo trate. Myslím si, že sme na nič nezabudli a podujatie zaradené do seriálu Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu – Dobšinský kopec 2017 môže odštartovať. Zdá sa, že účasť bude veľmi kvalitná, uvidíme čo nám v priebehu víkendu povie počasie,“ zhodnotil tajomník podujatia, Pavol Kušnier.

Samotné preteky sú plánované na sobotu a nedeľu (22. – 23.7.2017). V sobotuvšetci prihlásení absolvujú dvojicu tréningových jázd a v nedeľu dvojicu súťažných. Štart prvej tréningovej jazdy je v sobotu plánovaný na 9:00 hodinu a štart druhej na 13:00 hodinu. V nedeľu prvá súťažná jazda odštartuje o 8:30 hodine, druhá o 13:00 hodine. Ocenenie najlepších prebehne v nedeľu od 17:00 hodiny.

Samozrejme, ako to už pri takýchto väčších podujatiach býva, obmedzení sú väčšinou domáci obyvatelia. Všetko ale naznačuje tomu, že občania sa s pretekmi zžili a aj svojou toleranciou chcú napomôcť k ich bezproblémovému priebehu. Zareagovali aj miestni podnikatelia, ktorí pre návštevníkov a jazdcov majú pripravené posedenia pred podnikmi.

V Dobšinej je už aj horúce eso pretekov, Simone Faggioliho, ktorý posiela všetkým motoristickým fanúšikom a návštevníkom tohto veľkolepého podujatia pozdrav.

Obrazom: Dobšinský kopec 2017 (piatok)
36
Galéria
Foto: Juraj Karika / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM