Peter Simon Šport

Prvá desiatka prihlásených na Dobšinskom kopci 2017: Medzi nimi aj známy Drotár

Do štartu prestížneho slovenského podujatia zaradeného do vrcholného seriálu FIA European Hill Climb Championship ostávajú presne dva mesiace, už teraz zoznam prihlásených obsahuje desať súťažiacich.

Ilustračný obrázok k článku Prvá desiatka prihlásených na Dobšinskom kopci 2017: Medzi nimi aj známy Drotár
Foto: Tuning Foto / Zdroj: Dnes24.sk

Ako informoval tlačový tajomník pretekov, Miro Majláth, spomedzi najrýchlejších jazdcov bojujúcich na čele absolútneho poradia tu v tomto momente figuruje síce iba legenda slovenského motoristického športu Igor Drotár a jeho Škoda Fabia R5, s ktorou sa mu mimochodom veľmi dobre darilo aj počas víkendových pretekov v Košiciach. „Okrem Igora spomedzi slovenských jazdcov v zozname prihlásených nájdeme aj Petra Floreka, či Jána Cehulu. Partiu Historikov v tomto momente zastupuje český jazdec a európsky šampión Petr Tykal s formulou Metalex. Do štartu podujatia, ako sme už spomínali v úvode ostávajú ešte dva mesiace, čiže množstvo ďalších prihlášok, vrátane veľkých mien určite v zozname ešte onedlho pribudne,“ spresnil.

Na prihlásenie sa na podujatie Dobšinský kopec 2017 ostáva jazdcom a ich tímom ešte čas do 12.júla 2017. „Organizátor Autoklub EHC Dobšinský kopec spolu s Mestom Dobšiná verí, že aj v tomto roku sa podarí naplniť Dobšinský kopec súťažiacimi naplno. Prihlášku, ale aj denne aktualizovaný zoznam prihlásených nájdete na stránke na webe organizátora,“ doplnil Majláth.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM