Krimi

Protidrogová akcia v okrese Rožňava: Mladík (30) si môže posedieť až 10 rokov

Rožňavskí kriminalisti v spolupráci s príslušníkmi pohotovostného policajného útvaru Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach koncom minulého týždňa pri policajnej akcii zameranej na zadržanie páchateľov drogovej trestnej činnosti zadržali jednu osobu.

Ilustračný obrázok k článku Protidrogová akcia v okrese Rožňava: Mladík (30) si môže posedieť až 10 rokov
Zdroj: Policajný zbor SR

Ako v správe informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Jana Mésarová, počas akcie policajti vykonali prehliadku motorového vozidla, pri ktorej zaistili igelitové vrecúško s obsahom zelenej sušiny (cca 100 g marihuany). Zaistená sušina bola zaslaná na expertízne skúmanie na Kriminalistický a expertízny ústav PZ Košice.

„Po vykonaní potrebných procesných úkonov vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Rožňave obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi 30-ročného muža z Rožňavy, ktorý podľa doterajšieho vyšetrovania od augusta minulého roku v mieste svojho prechodného bydliska a v priľahlých priestoroch, ako aj na iných miestach v rožňavskom okrese prechovával a predával omamné látky – suchý extrakt z rastlín rodu Cannabis (konope),“ spresňuje Mésarová.

Podľa jej slov, omamné látky, ktoré nakupoval od doposiaľ presne nestotožnenej osoby, následne prechovával, balil a predával ďalším osobám priamo v mieste bydliska, ako aj na iných miestach v meste Rožňava.

„Podľa predbežného vyjadrenia Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ v Košiciach zo zaisteného množstva by bolo možné vyrobiť minimálne 313 bežných jednotlivých dávok drogy. Obvinenému mužovi za drogovú trestnú činnosť prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až 10 rokov. Stíhaný je väzobne,“ dodala na záver hovorkyňa polície.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM