Peter Simon Správy

Problém s kosením v Rožňave: Silné slová primátora Domika

Primátor Rožňavy Michal Domik sa občanom za nepokosenú trávu ospravedlnil a prišiel s riešením. Okrem toho vyhlásil, že najlepší kosec od neho dostane odmenu.

Ilustračný obrázok k článku Problém s kosením v Rožňave: Silné slová primátora Domika
Zdroj: FB - Michal Domik

Primátor Rožňavy Michal Domik sa cez sociálnu sieť oficiálne ospravedlnil obyvateľom za veľkú trávu v niektorých častiach mesta.

Ako dôvody uviedol nepriaznivé májové počasie, rozkopávky, slabú aktivita koscov, nedostatok techniky a koscov a tiež betónové a železné pozostatky starých lavičiek a tyčí, ktoré taktiež zničili techniku.

Následne však pred Rožňavčanov vystúpil s riešením, ktoré sa už realizuje. „Robíme obstarávanie na nákup dvoch nových kosačiek, ktoré sa budú využívať aj v zime na odstraňovanie snehu. Mali by sme ich mať k dispozícii budúci týždeň. Kosci prešli testom. Najlepší dostane odo mňa odmenu a najlenivejší výpoveď,“ vyhlásil s tým, že mesto má aktuálne desať koscov, pribudnúť majú ešte dvaja.

Pirmátor tiež avizuje revitalizáciu a novú tvár zelene. Plochy plné betónových a železných odpadov s prepadlinami a nerovnosťami sa majú podľa primátora zmeniť na anglický trávnik.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM