Radka Deckerová Krimi

Prišli nakúpiť do rodinného domu

Včera o 22.30 hod. oznámil na linku 158 pozorný sused krádež v rodinnom dome v obci Brzotín (okr. Rožňava). Rožňavskí policajti na mieste zadržali dvoch mužov.

Polícia zadržala dvoch mužov – 47-ročného Ľudovíta a 60-ročného Jána z tej istej obce. Muži krátko predtým prekonali riadne uzavretú dvojkrídlovú železnú bránu, vošli do dvora a cez neuzamknuté vstupné dvere vošli do rodinného domu. V komore si do dvoch igelitových tašiek pripravili rôzne potraviny (slaninu, údené koleno, mäso, kosti, chlieb, maslo i jogurty), ale s „nákupom“ už neodišli, nakoľko ich prichytili policajti. Majiteľovi domu žiadna škoda nevznikla. Poverený príslušník ich už obvinil z prečinu porušovania domovej slobody spáchaného formou spolupáchateľstva, za čo im hrozí až dvojročný pobyt za mrežami.

Ďalšie správy: **Týrala svoju dcéru **
Trebišovský policajný vyšetrovateľ zo zločinu týrania blízkej osoby a zverenej osoby obvinil 26-ročnú Magdalénu z obce Nižný Žipov, ktorá v dobe od 30.06.2009 do 04.02.2011 týrala svoju 3-ročnú dcéru. Dcére spôsobovala utrpenie bitím, kopaním, údermi, bezdôvodným odopieraním stravy, osobnej a zdravotnej starostlivosti, ako aj hygieny. Týmto ohrozila fyzické zdravie dieťaťa a spôsobila mu podvýživu a zlomeninu ramennej kosti s dobou liečenia viac ako 6 týždňov. Na základe predbežného opatrenia Okresného súdu Trebišov bolo dieťa umiestnené v detskom domove. Obvinená matka, ktorej hrozí trest odňatia slobody na 7 až 15 rokov, je stíhaná na slobode. ** Jeden sa vyhrážal rodičom, druhý trom ženám ** Z prečinu nebezpečného vyhrážania bol obvinený 36-ročný Jaroslav z obce Gyňov (okr. Košice –okolie), ktorý sa včera večer v rodinnom dome v tej istej obci po predošlej hádke vyhrážal zabitím a podpálením domu svojim rodičom (58 a 63). Svojím konaním u nich vzbudil dôvodnú obavu, že svoje vyhrážky uskutoční. Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia s návrhom na väzobné stíhanie.

Z toho istého prečinu poverený príslušník obvinil aj 18-ročného Jakuba z Košíc, ktorý sa v utorok okolo 23.00 hod. v parku na Muškátovej ulici v Košiciach vyhrážal fyzickou likvidáciou trom na lavičke sediacim ženám (63, 57, 40) z Košíc, pričom v ruke držal krátku plynovú zbraň. Zbraňou na ženy striedavo mieril a vyžadoval od nich, aby si ľahli na zem, lebo ich pozabíja. Svojím konaním u nich vzbudil dôvodnú obavu o ich život a zdravie. Obvinený je stíhaný na slobode.

**Ulovili diviaka a ušli ** Michalovskí policajti vypátrali a z prečinu pytliactva formou spolupáchateľstva obvinili 18-ročného Maroša z obce Falkušovce a 27-ročného Ľubomíra z obce Bracovce, ktorí dňa 17.05.2011 okolo 02.00 hod. na poli v katastri obce Falkušovce ulovili diviaka, ale keďže boli vyrušení policajnou hliadkou, z miesta ušli. Poľovníckemu združeniu spôsobili škodu 360-€. Za tento skutok im hrozí trest odňatia slobody až na dva roky. ** Fotoaparátu sa kupujúci nedočkal **
Doposiaľ neznámy páchateľ z okresu Sobrance na internetovej stránke inzeroval a za sumu 9.999,–Kč (400,–€) predával nový fotoaparát zn. Nikon D 3100. Na základe internetovej komunikácie sľúbil jeho zaslanie Petrovi K. z Prahy, ktorý mu dohodnutú sumu dňa 08.02.2011 zaslal na účet. Inzerujúci mu fotoaparát doposiaľ nezaslal, peniaze nevrátil a prestal s ním komunikovať. Poverený príslušník začal trestné stíhanie za prečin podvodu (trestná sadzba až na dva roky).

**Dargov „vydal“ ďalšiu muníciu ** Pri prechádzke v lesnom poraste pri obci Dargov (okr. Trebišov) včera našiel 42-ročný muž zo Zemplínskeho Klečenova muníciu z obdobia II. svetovej vojny. Išlo o 6 delostreleckých mín, 40 delostreleckých granátov a 5 ručných granátov. Muníciu zneškodnil privolaný pyrotechnik.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM