Monika Földešiová Od Vás

Pripravení na šampionát?

V poradí už 75. majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji sa sťahujú na Slovensko. Po prvýkrát tak budú najúspešnejšie krajiny v tomto športe korunovať svojich šampiónov na našom, doposiaľ nepoznanom ľade.

(Komentár) -Šampionát, ktorý bude trvať od 29.apríla do 5 mája v Bratislave a v Košiciach bude hostiť 16 tímov, ktoré dokopy odohrajú 56 zápasov. 16 krajín teda spozná Slovensko, jeho silné i slabé stránky i (ne)schopnosť zorganizovať svetový šampionát.

Naše Košice si počínajú s prípravami vcelku dobre. Mesto zháňa dobrovoľníkov, ktorí budú prioritne zabezpečovať navigáciu dopravy a usmerňovanie pohybu návštevníkov, vypracovaný bol aj dopravný plán, ten by mal okrem iného zahŕňať aj grátis parkovanie. Našou vizitkou však nebude len samotná príprava na „majstrák“, ale tvár mesta ako takého. Tak ako v Bratislave, aj u nás by sa určite oplatilo odstrániť grafity z viacerých miest. Príjemné určite nebude ani stretnúť vyhrievajúceho sa na slnku a zapáchajúceho bezdomovca uprostred hlavného námestia či popraskané skla výkladov v obchodoch. Ako budeme vyzerať v očiach zahraničných návštevníkov, bez ohľadu na to, či pôjde o hokejovú delegáciu alebo návštevníkov turnaja, záleží od nás a nášho (ne)kultúrneho správania. Viac informácií o prípravách a šampionáte nájdete na stránke mesta www.hokej.kosice.sk

Fotky do rubriky Od vás nám zaslal čitateľ p. Kmeť.

kosice mesto
25
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM