Peter Simon Správy

Primátorka Revúcej Cireňová otvorene. Čo považuje za hlavné úspechy vlaňajška?

Obnova múzea i akčný plán. Aj to zaradila primátorka Eva Cireňová medzi najväčšie úspechy Revúcej v minulom roku. No to zďaleka nie je všetko!

Ilustračný obrázok k článku Primátorka Revúcej Cireňová otvorene. Čo považuje za hlavné úspechy vlaňajška?
Zdroj: TASR

Zavŕšenie rekonštrukcie historickej budovy Múzea Prvého slovenského gymnázia, príprava akčného plánu a získanie financií na rekonštrukciu umelej ľadovej plochy. To sú podľa slov primátorky Revúcej Evy Cireňovej hlavné úspechy, ktoré tamojšia samospráva dosiahla počas uplynulého roka.

„Revúca je hrdá na svoje a národné dejiny a ako mesto Prvého slovenského gymnázia sa snažíme, aby jeho pôvodná budova bola dôstojným múzeom, ale aj kultúrno-spoločenským objektom. Po rozsiahlej rekonštrukcii, ktorá prebiehala v rokoch 2015–2016, sa nám ho podarilo v marci slávnostne otvoriť,“ priblížila Cireňová s tým, že vďaka obnove bolo možné zriadiť novú modernú expozíciu, revitalizovať park za múzeom, ale tiež spustiť v ňom prevádzku turistického informačného centra, malej záhradnej kaviarne či využívanie podkrovných priestorov.

Medzi ďalšie vlaňajšie úspechy zaraďuje primátorka zvládnutie výjazdového rokovania vlády SR a prácu na tvorbe akčného plánu rozvoja okresu či získanie časti financií na rekonštrukciu umelej ľadovej plochy. „Z celkovej vysúťaženej sumy 564 000 eur sme na rok 2016 získali prostredníctvom regionálneho príspevku akčného plánu čiastku 147 000 eur a na rok 2017 ešte ďalších 53 000 eur,“ konkretizovala Cireňová s tým, že v skúšobnej prevádzke s účasťou verejnosti plocha funguje od 5. januára tohto roka.

Naopak, najväčšou nepríjemnosťou vlaňajška boli podľa jej slov intenzívne zrážky, ktoré mesto zažilo koncom júla, kedy prívalová voda následne zaplavila historickú budovu Prvého slovenského gymnázia. „Z dôvodu veľkých škôd na budove a poškodenia novej expozície sme ho museli zatvoriť a začať nanovo opravovať,“ konštatovala primátorka.

Foto: ilustračné

FOTO: Revúca sa zahalila do bielej periny
11
Galéria
Foto: Eva Viestová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM