Peter Simon Správy

Príjemné osvieženie v horúcich dňoch: V Rožňave sa prijali tieto opatrenia

Horúčavy neobchádzajú ani naše mesto. V Rožňave sa prijalo niekoľko opatrení, ktorými sa majú znížiť riziká pred teplom.

Ilustračný obrázok k článku Príjemné osvieženie v horúcich dňoch: V Rožňave sa prijali tieto opatrenia
Zdroj: TASR

Aj naše mesto zasiahli horúčavy. Z toho dôvodu je na rožňavskom námestí pod staromestskou vežou postavená cisterna s pitnou vodou. Osviežiť sa v nej môžu ľudia aj počas nadchádzajúcich letných dní. Teplota sa v týchto dňoch môže podľa meteorológov vyšplhať nad 30 stupňov Celzia.

Ako pre náš web uviedol riaditeľ Technických služieb mesta Rožňava Mikuláš Gregor, okrem už spomínanej cisterny s pitnou vodou sa zavlažujú aj ulice Rožňavy. „Čo sa týka opatrení v rámci momentálnych vysokých teplôt, spomenúť môžeme zvýšené zavlažovanie kvetinových záhonov a trávnatých plôch. Vykonávame ich v podstate počas všetkých slnečných dní, keď nám neprší. Okrem toho sme tento týždeň začali polievať aj ulice, či už v centre mesta, alebo okolitých sídliskách. Jednak z dôvodu prašnosti, ako aj z dôvodu pretrvávajúcich vysokých teplôt,“ hovorí Gregor.

Cisternu s pitnou vodou zabezpečuje mesto Rožňava v spolupráci s vodárenskou spoločnosťou VVS, a.s závod Rožňava.

„Aj toto leto sme pristúpili ku kroku umiestniť na Námestí baníkov cisternu s pitnou vodou, aby sa mohol každý, kto prejde cez námestie, osviežiť dúškom vody. Tá sa v cisterne denne vymieňa a k dispozícii sú aj poháre,“ dodal na záver riaditeľ.

Titulná foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM