Peter Simon Krimi

Prietrž mračien v Rožňave a okolí narobila paseku: INFO priamo od hasičov!

Cez naše územie sa prehnala silná prietrž mračien sprevádzaná intenzívnym vetrom. Hasiči mali plné ruky práce.

Ilustračný obrázok k článku Prietrž mračien v Rožňave a okolí narobila paseku: INFO priamo od hasičov!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Pre silný vietor a dážď zasahovali hasiči v noci na dnes na viacerých miestach v Košickom kraji. Odstraňovali najmä spadnuté stromy.

„Zasahovali sme v okresoch Košice, Rožňava a Spišská Nová Ves. Išlo o odstraňovanie spadnutých stromov a konárov na vozovku, ale i vozidlá,“ uviedol krajský operačný dôstojník Hasičského a záchranného zboru v Košiciach.

Poďme sa však teraz spoločne pozrieť na nočné zásahy hasičov z nášho mesta. Tí aj v poriadnej prietrži mračien bojovali s vrtochmi počasia.

Ako informoval náš web veliteľ družstva včerajšej zmeny z Hasičského a záchranného zboru v Rožňave Elemír Kerekeš, presne o polnoci trafil blesk rozvodnú skriňu VN pri transformátore v Krásnohorskom Podhradí. „Vnútro plechovej skrine vyhorelo do tla a polovica dediny zostala bez prúdu,“ hovorí Kerekeš.

To však nebolo všetko. Hasiči mali až do rána plné ruky práce. „Z dôvodu nepriaznivého počasia stromy padali na cestu v Gombaseku a aj na Roštárskom kopci. Na spomínanom kopci zasahovali príslušníci z Dobšinej a sprejazdňovala sa cesta od obce Henckovce až po Roštár. Okolo piatej hodine ráno naša jednotka z Rožňavy smerovala aj na horský priechod Soroška, kde unikla nafta z kamióna, ktorému v stúpaní zlyhal motor,“ dodáva Elemír Kerekeš.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM