Peter Simon Správy

Priebeh pikniku v historickom štýle v Betliari: Tieto FOTO sa oplatí pozrieť

Rožňavčania a aj turisti si mohli na vlastnej koži vychutnať Andrássyovský piknik v historických kostýmoch s hudbou. Podávali šľachtické piknikové pochúťky a rôzne špeciality z regiónu.

Ilustračný obrázok k článku Priebeh pikniku v historickom štýle v Betliari: Tieto FOTO sa oplatí pozrieť
47
Galéria
Zdroj: SNM - Kaštieľ Betliar

Návštevníci kaštieľa v Betliari sa uplynulú sobotu mohli preniesť do čias nedávno minulých a vychutnať si leto v parku tak, ako to kedysi robila uhorská aristokracia. Andrássyovci, Tak ako aj iné šľachtické rodiny, radi trávili letné dni na vidieckych sídlach, kde mali deti dostatok voľnosti a pohybu a rodičia zase príležitosť užívať si príjemné letné dni. V priestoroch pred kaštieľom sa totiž uskutočnil pravý historický piknik.

Ako informovala Judita Krajčiová z múzea v Betliari, s letom sa preto neoddeliteľne spájali aj pikniky, na ktoré pozývali svojich príbuzných a priateľov.

Podujatie sa uskutočnilo v sobotu, 13. júla od 14:00 hod., kde prítomných svojim umením privítala zabávala skupina Classic Gipsy Music. „Najmenší návštevníci sa mohli zabaviť zabaviť pri aristokratických športových aktivitách ako kriket či bedminton alebo si vyrobiť malý suvenír za pomoci lektorky, či vyskúšať si dobové kostýmy. Pozvanie na historický piknik prijala aj urodzená spoločnosť, s ktorou sa mohli návštevníci vyfotografovať na lúke pred kaštieľom. Tento rok sme si pre návštevníkov múzea pripravili aj jednu novinku a tou je súťaž o najchutnejší múčnik, kde sa prihlásilo 11 ľudí a výhercovia boli traja,“ spresnila Krajčiová s tým, že historický piknik si prišlo do Betliara vychutnať približne 600 ľudí.

„Okrem vlastných pochúťok prinesených z domu boli pre návštevníkov pripravené aj regionálne produkty a taktiež uhorkové sendviče a kuracie nugetky, obľúbené piknikové jedlo Andrássyovcov,“ dodala na záver Judita Krajčiová.

Obrazom: Piknik pri betliarskom kaštieli 2019
47
Galéria
Zdroj: SNM - Kaštieľ Betliar
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM