Marcel Páleš Správy

Príde o strechu nad hlavou? Štefan je prvý osadník, ktorému prikázali zrovnať dom so zemou

Pod Krásnou Hôrkou by sa malo búrať. Stavebný úrad totiž nariadil jednému z tamojších osadníkov, aby svoje obydlie zrovnal so zemou. Nachádza sa na cudzom pozemku.

Ilustračný obrázok k článku Príde o strechu nad hlavou? Štefan je prvý osadník, ktorému prikázali zrovnať dom so zemou
Zdroj: TASR

Padne prvý dom v osade pod Krásnou Hôrkou? Ako píše portál pluska.sk, miestny obyvateľ osady v Krásnohorskom Podhradí Štefan, musí podľa úradného rozhodnutia zbúrať dom, ktorý vlastnoručne postavil. ˇ

Času nazvyš mu už pritom veľa neostáva. Má sa tak totiž udiať už do 25. júna tohto roka. Je tak prvým osadníkom v Krásnohorskom Podhradí, ktorému tamojší stavebný úrad nariadil zrovnať so zemou obydlie stojace na cudzom pozemku. Aj ostatní osadníci si budú musieť vlastníctvo pozemkov dať do poriadku .

Nešťastný Štefan však svoj dom búrať nechce. „Neodídem odtiaľto! Nemám kam! Viete, čo to je, búrať dom, ktorý som si sám postavil? Radšej sa obesím!“ povedal zúfalo. Osadník si vraj skúšal vybaviť legalizáciu domu a podľa neho by už všetko malo byť v poriadku. Ale terajší vlastník pozemku, banskobystrický župan Marian Kotleba, podľa Plusky tvrdí, že Darvašove kroky boli nelegálne a súdi sa s ním.

„My iba dávame veci do súladu s právom a trochu tu poupratujeme. Obyvatelia Krásnohorského Podhradia si zaslúžia, aby pod hradom vyrástla pekná oddychová zóna,“ povedal podľa portálu Marian Kotleba.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM