Správy

Preteky v plnom prúde: L Racing z Krásnohorského Podhradia na kopci aj na motokárach

Jazda na plný plyn a maximálne súťažné nasadenie pokračovali v profesionálnom tíme L Racing aj minulý víkend. Ich jazdci sa predviedli na pretekoch do vrchu, ale aj na motokárach.

Ilustračný obrázok k článku Preteky v plnom prúde: L Racing z Krásnohorského Podhradia  na kopci aj na motokárach
Zdroj: L Racing

Seriál Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu (MSR PAV) pokračoval uplynulý víkend druhým podujatím sezóny. Z Pezinskej Baby sa tímy presunuli na tradičnú „L Racing Ostrú Lúku“. Tá je svojím charakterom síce odlišná a kratšia, no stále zaujímavá. Svoj záujem pokoriť kopec neďaleko Zvolena prejavilo mnoho tímov a pretekárov.

Technická trať preverila zručnosť jazdcov

Farby L Racingu tu hájili čoraz skúsenejší Vladimír Vlha na Mitsubishi Lancer EVO IX a opäť Robert Kováč na Nissane 350Z, obaja v početnej triede 4a.

„Trať na Ostrej Lúke mám veľmi rád. Je to síce kratšia, no technická trať, ktorá vie preveriť zručnosť jazdca. V najsilnejšie obsadenej triede 4a sa mi podarilo po obidva dni vybojovať 2. miesto a v absolútnom poradí 8. a 9. miesto z 52 klasifiko­vaných áut,“ uviedol Vladimír Vlha.

Robert Kováč skončil v triede na 7. mieste v sobotu a 6. v nedeľu.

Tretí podnik MSR PAV pokračuje tento víkend v poľskej Korczyne. Za L Racing tam odštartuje Poliak Roman Baran.

Jazdilo sa aj na motokárach

Okrem Ostrej Lúky patril motoristický víkend aj motokáristom. Presnejšie ďalšiemu podujatiu Slovenského kartingového pohára (SKP) na známej trati v Trebaticiach. Skúsenosti tu zbieral aj Jozef Pitko ml. z Rožňavy. Ten sa postupne zžil so svojou motokárou a patrilo mu 2. miesto v kvalifikácii, 2. v oboje pretekov a rovnako aj v celkovom hodnotení.

„Po dlhšej prestávke mi chvíľu trvalo, kým som sa zžil s motokárou a traťou. Postupne som sa zlepšoval a v piatok v posledných tréningoch som jazdil časy zhruba 2 desatiny sekundy za prvým. V sobotu prevládla nervozita, spravil som chybu v meranom tréningu a ani na nových gumách som sa už nedokázal zlepšiť. Obe ostré jazdy som skončil na 2. mieste, i keď s tesným odstupom pred zvyškom poľa,“ povedal Jozef Pitko ml.

Korona zasiahla aj motoršport

„Zdá sa, že túto sezónu usporiadatelia napokon ako-tak polepia, aj keď dôsledky korornakrízy sú zreteľné aj v motoršporte. Som rád, že sme sa mohli aspoň podieľať ako partner na Ostrej Lúke. Zodpovedne nás reprezentovali všetci naši jazdci – na kopci, aj na motokárach,“ dodal na záver Ján Lipták, manažér tímu L Racing.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: L Racing

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM