Peter Simon Šport

Preteky jednotlivcov na motokárach: Komu sa darilo najlepšie? FOTO

Preteky jednotlivcov SINGLE RACE pokračovali 4. kolom v Karting Arene. Pozrite si priebeh podujatia na fotkách.

Ilustračný obrázok k článku Preteky jednotlivcov na motokárach: Komu sa darilo najlepšie? FOTO
30
Galéria
Zdroj: Karting Arena Plešivec

Preteky sa uskutočnili v piatok, 25. januára 2019 od 20:00 hod. v Karting Arene Plešivec.

Ako uviedol Matúš Maliak, organizátori predpokladali nabitú štartovku a ich predpoklady sa naplnili. Registráciou prešlo 17 pretekárov z celého Slovenska od Prešova až po Lučenec, naozaj veľmi kvalitná štartovka. „Mrzí nás však neúčasť mnohých domácich strelcov ako Paťo Csefo, Mišo Gálik, Bianka Sívóšová, ktorí sú odcestovaní kvôli práci resp. školským povinnostiam. Takto na diaľku ich aspoň pozdravujeme a prajeme všetko dobré,“ hovorí organizátor akcie.

Následne doplnil, že svojou účasťou nesmierne potešil aj Majster Slovenska v kategórii ROTAX MAX pre rok 2018 – Gabriel Vikor z Lučenca. Začiatkom decembra v Brazílii bojoval vo Svetovom Finále na ROTAX GRAND FINALS, úspešne reprezentoval Slovensko vo svete. Počas zimnej prestávky nechce nechať nič na náhodu a tréning v hale mu určite pomôže ostať vo forme na sezónu 2019.

Ako sme už naznačili o niekoľko riadkov vyššie, štartovka bola predzväsťou napínavých pretekov – favoriti Fredy Bányászová, Filip Pavlík, Paťo Veľdák, Janko Giertli, Flori Albert od prvých kôl atakovali časy pod 45 sekúnd a v podstate všetci sa zmestili do 2 desatín sekundy.

„Naozaj vynikajúce výkony všetkých pretekárov dokazujú kvalitu štartového poľa – východ našej krásnej malej krajiny sa určite nemá za čo hanbiť. V druhej rozjazde všetkých v poslednom kole prekvapil Paťo FMX Veľdák, keď prekonal aj viacnásobnú víťazku Fredy Bányásovú o niekoľko tisícin sekundy. Súboje naozaj na hrane dokazujú aj konečné výsledky, keď hneď traja jazdci mali rovnaký počet bodov 38 – rozhodovali len lepšie umiestnenia v jednotlivých rozjazdách,“ hodnotí preteky Maliak,

Podľa jeho slov, motokáry SODI GT4R napriek nepriaznivému počasiu a teplote hlboko pod bodom mrazu nesklamali, ako tradične vo vynikajúcej kondičke počas celého podujatia. „Teplota pneumatík pomaličky stúpala a viacerí jazdci sa dokázali zlepšiť o viac ako 0,5 s na kolo. Mnohí prekonali svoje osobné rekordy a maximá, takže všetci vystupovali usmiati a spokojní napriek naozaj mrazivému počasiu,“ doplnil na záver Matúš Maliak.

OFICIÁNE VÝSLEDKY:

  • 1. miesto – Fredy Bányászová
  • 2. miesto – Paťo Velďák
  • 3. miesto – Filip Pavlík
Obrazom: Karting arena - SINGLE RACE 4.kolo
30
Galéria
Zdroj: Karting Arena Plešivec
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM