Peter Simon Správy

Prestížne podujatie oslávi malé jubileum: Prípravy sú v plnom prúde

Rovnako ako v minulosti, aj v tomto roku sa presne dva a pol mesiaca pred štartom predstavuje Dobšinský kopec, jediné slovenské podujatie zaradené do Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu 2016.

Ilustračný obrázok k článku Prestížne podujatie oslávi malé jubileum: Prípravy sú v plnom prúde
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ako informoval tlačový tajomník DK 2016 Miroslav Majláth, tieto prestížne preteky budú navyše v roku 2016 sláviť aj akési malé jubileum – v Dobšinej totiž Európa odštartuje presne piaty krát. „Samozrejme, rovnako ako v minulosti, prípravy pretekov sú už v plnom prúde. Každým dňom očakávame potvrdenie Zvláštnych ustanovení z FIA a samozrejme riešime aj rôzne vylepšenia na trati, medzi ktoré patrí napríklad aj výmena a doplnenie nových úsekov zvodidiel, či úprava priestorov pre divákov. Dobšiná je už v posledných rokoch známa aj tým, že sa organizátor v spolupráci s mestom snažia pripraviť práve pre divákov, ale aj jazdcov a ich tímy, či mechanikov kultúrny program a tak samozrejme pracujeme aj na jeho príprave,“ spresnil riaditeľ podujatia, Marcel Kollárik.

Ako dodal,o tom, čo všetko sa v rámci Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu – na Dobšinskom kopci 2016 udeje sa dozviete včas. „Organizačný výbor Dobšinského kopca 2016, ktorý pozostáva z Mesta Dobšiná a Autoklubu EHC Dobšinský kopec drží organizáciu pevne v rukách a nič neponecháva na náhodu,“ uviedol tlačový tajomník DK 2016 Miroslav Majláth.

Držiteľom rekordu trate je ešte stále Talian Simone Faggioli (Osella FA30) a má hodnotu 2:21,898.

Pozrite si v našej galérii fotky a videozostrih z Dobšinského kopca 2015.

Foto: ilustračné

Dobšinský kopec 2015: Ostré jazdy
1
Galéria
Dobšinský kopec 2015: Ostré jazdy
32
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM