Peter Simon Rôzne

Prehliadka prednesu poézie a prózy detí predškolského veku: Ich výkon hodnotila porota, FOTO

Materská škola na Ulici Ernesta Rótha v Rožňave privítala hneď v druhý jarný deň vo svojich priestoroch na prehliadke prednesu poézie a prózy deti.

Ilustračný obrázok k článku Prehliadka prednesu poézie a prózy detí predškolského veku: Ich výkon hodnotila porota, FOTO
5
Galéria
Zdroj: MŠ Ernesta Rótha

Materská škola na Ulici Ernesta Rótha v Rožňave privítala hneď v druhý jarný deň vo svojich priestoroch na prehliadke prednesu poézie a prózy deti – reprezentantov materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.

Podujatie sa uskutočnilo v rámci školských podujatí Mesiaca knihy i pri príležitosti 190. výročia narodenia Pavla Dobšinského, rodáka z nášho okresu a zberateľa ľudovej slovesnosti.

Pozvanie na stretnutie so škôlkarmi a ich pani učiteľkami prijali: PaedDr. Janka Mičudová, vedúca odboru školstva kultúry, mládeže a športu MÚ v Rožňave, Mgr. Monika Kerekešová, riaditeľka ZUŠ v Rožňave a Mgr. Erika Jergová, učiteľka primárneho vzdelávania v ZŠ Ul. pionierov v Rožňave.

„Deti sa predstavili s rôznorodou paletou veršíkov a rýmov v básničkách i rozprávkovými príbehmi slovenských autorov. Svojím vystúpením dokázali, že výchovno-vzdelávacie aktivity v materských školách sú zmysluplné, všestranné, podporujú nielen rozvoj kľúčových kompetencií detí, ale stimulujú i rozvoj špecifických daností detí. Svojím detským umeleckým prednesom si deti získali sympatie „poroty“, ktorá nešetrila uznaním a obdivom. Za svoje milé výkony dostali deti odmenu v podobe detských publikácií a drobných vecných darčekov,“ uviedla riaditeľka MŠ E. Rótha v Rožňave, Alica Benediktyová.

Obrazom: Prehliadka prednesu poézie a prózy
5
Galéria
Zdroj: MŠ Ernesta Rótha
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM