Peter Simon Kultúra

PREHĽAD na víkend v Rožňave: Fenomenálny Griglák, Ukradnutý štát aj niečo pikantné

Pripravili sme pre vás výber podujatí, ktoré sa počas tohto víkendu budú konať v Rožňave a okolí.

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD na víkend v Rožňave: Fenomenálny Griglák, Ukradnutý štát aj niečo pikantné
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Mlyn Baska Malom 2019 – výstava

17. – 18. október 2019 od 9:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Banícke múzeum v Rožňave pripravilo v spolupráci Občianskym združením Pre partnerské mestá Rožňavy výstavu Mlyn Baska Malom 2019, ktorá je výstupom z Medzinárodného tábora MLYN 2019 Rožňava. Na výtvarnom tábore sa zúčastnilo 16 výtvarných umelcov nielen z Rožňavy a okolia, ale aj z celého Slovenska a partnerských miest Rožňavy – maďarských miest Szerencs, Budapešť a Miškovec, poľského Cieszyna, srbskej Bačka Topole a rumunského Gheorgheni. Samotnú výstavu bude možné navštíviť do 30. októbra 2019.

Kino Apollo

17. október od 19:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Ukradnutý štát – Dokument Slovensko/Česko 2019 75 min. MP15, 3€, Réžia: Zuzana Piussi. – Dramatické rozprávanie o novom type spoločenského zriadenia, v ktorom tradičné štátne štruktúry nahrádza mafia s oligarchiou. Film reflektuje mechanizmy ovplyvňovania štátu aj verejnej mienky prostredníctvom kompromitujúcich materiálov, utajovania alebo naopak poskytovania určitých informácií v určitý čas tak, aby sa ustálil pohľad, ktorý väčšina ľudí akceptuje ako skutočnosť.

Jesenná výstava

17. – 18. október 2019 od 15:00 hod., Kultúrny Dom, Gemerská Hôrka
Samospráva obce Gemerská Hôrka, Hôrka s.r.o. a Občianske združenie Horkai zorganizuje Jesennú výstavu od 13. do 18. októbra 2019 v Kultúrnom dome v Gemerskej Hôrke.

Volím – teda som

18. október 2019 od 15:00 hod., Kultúrno-kreatívne centrum Kláštor, Rožňava
Workshop zameraný na kritické myslenie, spracúvanie a vyhodnocovanie informácií a na identifikovanie nepriateľov kritického myslenia v konkrétnych prípadoch, hrách a situáciách. Podujatie je súčasťou projektu Verejné priestory naživo (VPN), v ktorom sa venujeme verejnému priestoru mesta z rôznych hľadísk (architektonické, sociologické, ekologické, urbanistické, ekonomické…).

Len pre ženy – Warm Up – Dirtyy Boyzz

18. október 2019 od 22:00 hod., Times Club, Rožňava
Horúca noc sa blíži. Už 18. októbra piatok sa v clube premiérovo predstaví dvojica šarmantných tanečníkov s ich troma vystúpeniami počas noci. Užijete si kvalitné predstavenie skúsených profesionálov vo svojom obore. Free welcome drink pre dámy do polnoci. Dvojica domácich DJ, ktorí sa postarajú o tú najlepšiu tanečnú hudbu.

Špičková, svetová hudba v Dobšinej

20. október 2019 od 18:00 hod., Kultúrny dom, Dobšiná
Juraj Griglák je jedna z najvýznamnejších jazzových osobností na Slovensku, špičkový kontrabasista a basgitarista. Jeho hudobná tvorba je známa svojou energiou v štýle dravého fusion. Počas svojej kariéry sa dokázal presadiť, nielen v jazze, ale i vo vážnej hudbe, aj za hranicami Slovenska a spolupracuje s európskymi a americkými osobnosťami. Na slovenskej scéne hral hádam s každým, kto niečo v jazze znamená. Do Dobšinej privedie špičkových umelcov na čele s legendárnym bubeníkom Poogie Bellom. Občianske združenie H2 SECURITY za podpory partnerov dňa 20.10.2019 o 18:00 hod. usporiada v Kultúrnom dome v Dobšinej koncert hudobníkov svetovo zvučných mien.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Rožňavy a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM