Peter Simon Kultúra

PREHĽAD na tento víkend: Aké zaujímavé podujatia sa uskutočnia v Rožňave a okolí?

Pripravili sme pre vás výber podujatí, ktoré sa počas tohto víkendu budú konať v Rožňave a okolí.

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD na tento víkend: Aké zaujímavé podujatia sa uskutočnia v Rožňave a okolí?
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Grófka bez kaštieľa – výstava v betliarskom múzeu

4. – 7. apríl 2019 od 9:00 hod., Kaštieľ Betliar
Pracovníci múzea v Betliari si pre nadšencov histórie pripravili výstavu pod názvom Grófka bez kaštieľa – Elizabeth Olgyay Andrássy a jej pozostalosť.

4. pohľady z južného Borsodu

4. – 5. apríl 2019 o 9:00 hod. v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave
Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, Vás srdečne pozýva na výstavu s názvom 4 pohľady z južného Borsodu, ktorej vernisáž sa uskutočnila 7. februára 2019 o 15:30 hod. v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave, Námestie baníkov 25.

Znovuzrodené pamiatky II.

4. – 5. apríl 2019 od 9:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, si pre všetkých záujemcov prichystalo ďalšiu zaujímavú výstavu s názvom Znovuzrodené pamiatky II.

Výtvarné spektrum 2019

4. – 5. apríl 2019 od 9:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Výtvarné spektrum – bolo uzavreté vernisážou výstavy najúspešnejších prác. Verejnosti sa predstavuje svoju tvorbu 14 autorov z regiónu, ktorí prihlásili do súťaže celkovo 50 výtvarných prác. A nejde len o klasickú maľbu, ale aj netradičné techniky ako airbrush, enkaustiku, či kolorovanú grafiku.

Kino Apollo

4. apríl od 19:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Je mi fajn, s.r.o. – Monique vedie spoločenstvo Emauzy blízko mestečka Pau, kde zamestnáva ľudí, ktorí sa dostali na dno a dostávajú novú šancu. Po rokoch sa z ničoho nič vráti jej brat Jacques – ľahtikársky darmožráč, ktorého zaujíma len jediné: ako zbohatnúť. Takže skôr, ako o rodinné stretnutie, tu pôjde o stret dvoch odlišných svetov. Jacquesa k novému podnikateľskému zámeru inšpiruje jeho bývalý spolužiak, ktorý investoval do svojho nového imidžu a tak sa stal úspešným. Dostane „geniálny“ nápad.

Prvá jarná grilovačka

6. apríl 2019 od 14:00 hod., Karting Arena Plešivec
Jar je už tu a s ňou aj tradičná prvá grilovačka v Karting Arene. Čaká na Vás rošt plný chutných grilovaných špecialít, čapované pivko a kofolka, detské atrakcie, super atmoska. Samozrejmosťou budú pripravené motokáry pre dospelých aj pre deti.

RAT (Renaissense acoustic Trio)

6. apríl 2019 od 21:00 hod., Replay Pub, Rožňava
Chlapci z kapely Renaissense so svojím projektom RAT – Renaissense Akustic Trio zahrajú koncert v Rožňave. Odznejú všetky známe hity od tejto kapely a môžete sa tešiť na príjemný hudobný zážitok.

A ČO JA, LÁSKA?

7. apríl 2019 od 19:00 hod., Divadlo Actores, Rožňava
Na zemi kufre a v tvári odhodlanie ženy, ktorá nemá v úmysle opustiť domov jedného zabehnutého manželského páru žijúceho v klasickom stereotype.Odkiaľ sa vzala, kto to je a prečo tie kufre v obývačke ostávajú, je záhadou. Hru napísala autorka Tatiana Kusá ako rozhlasovú hru, ktorá bola zinscenovaná pod názvom “A čo ja, miláčik?”. Medzi divákov sa vracia vo forme divadelnej produkcie KUMŠT PRODUCTION, ktorá v nej ponúkla účinkovanie skvelej Marte Sládečkovej, v televíznej inscenácii stvárňujúcej rolu zvodnej Skarlet. Tá si tentokrát pre zmenu vychutná úlohu zanedbanej manželky. Kto bude víťazom boja o “vyčudovaného” muža (Martin Mňahončák), sa možno vyjasní v závere tohto “súboja” žien – mladej, krásnej Skarlet (Dominika Kavaschová v alternácii so Zuzanou Porubjakovou) a prácou pohltenou manželkou Margit (Marta Sládečková).

Ak trávite voľný čas s telefónom v ruke…

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM