Peter Simon Kultúra

Predveľkonočný týždeň v Rožňave: Nepremeškajte to najlepšie

Príjemný oddych vždy padne vhod. Aj predveľkonočný týždeň láka mnohými zaujímavými akciami. Stačí si vybrať.

Ilustračný obrázok k článku Predveľkonočný týždeň v Rožňave: Nepremeškajte to najlepšie
Zdroj: TASR

Historická Rožňava na fotografiách

11. – 12. apríl 2017 od 8:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Banícke múzeum v Rožňave v spolupráci s Klubom priateľov starej Rožňavy a Občianskym združením Pre partnerské mestá Rožňavy si pre obyvateľov pripravili naozaj zaujímavú lahôdku. Výstava vznikla na základe iniciatívy nadšencov historickej Rožňavy za aktívnej pomoci Gábora Bogdána, člena Klubu priateľov starej Rožňavy s využitím niekoľkoročnej zberateľskej a vyhľadávacej činnosti nadšencov klubu. Autori výstavy zámerne volili termín jej otvorenia tak, aby si pripomenuli výročie prvej písomnej zmienky o Rožňave z 3. februára 1291. Výstava bude prístupná v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave do 12. apríla 2017.

Výstava pre nevidiacich o nevidiacich

11. – 13. apríl 2017 v čase výpožičných hodín, Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave
Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja v spolupráci so Slovenskou knižnicou pre nevidiacich Mateja Hrebendu v Levoči pripravili pre širokú verejnosť výstavu kresleného humoru pre nevidiacich.

Veľkonočné tvorivé dielne

11. – 12. apríl 2017 od 8:00 hod., Galéria Baníckeho múzea v Rožňave
Príďte zažiť neopakovateľnú atmosféru blížiacich sa sviatkov do Galérie Baníckeho múzea v našom meste. Zamestnanci si pre tých najmenších pripravili rôzne záujmové činnosti. Ponuka platí počas pracovných dní pre vopred nahlásené skupiny. Vstupné je jedno euro a školy sa môžu nahlásiť na telefónnych číslach: 058/732 30 41, 0940 171 605.

Veľkonočné tvorivé dielne

11. – 12. apríl 2017 od 8:00 hod. Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Podujatie pripravilo Gemerské osvetové stredisko (GOS) pre žiakov základných škôl z okresu Rožňava opäť zaujímavé tematické tvorivé dielne s veľkonočným námetom. V termíne od 10. do 12. apríla 2017 v blokoch od 8:00, 10:00 a 13:00 budú mať možnosť vopred ohlásené skupiny pracovať v hrnčiarskej a textilnej dielni.

Veľkonočné trhy v Rožňave

11. – 12. apríl 2017, počas celého dňa, Námestie baníkov, Rožňava
Ako po minulé roky je ohlas občanov na organizovanie tohto podujatia dobrý. Tieto trhy sú, ako každoročne, sprevádzané kultúrnym programom. Počas sprievodného programu zažijete kultúrne vystúpenia. Široký sortiment ručne vyrobených výrobkov zaujme azda každú vekovú kategóriu. Výrobu niektorých predmetov už tradične uvidíme aj priamo na mieste.

Kino Apollo

13. apríl od 16:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Kubo a kúzelný meč – animovaný rodinný USA 2016 101 min. MP, 2 eurá. Nevšedná rozprávka kombinuje úžasnú animáciu s exotikou a tajomnosťou starého Japonska. Dobrodružný, ale aj dojemný príbeh o sile priateľstva a dôležitosti rodiny.

Veľkonočný piatok v TIMES!

14. apríl 2017 od 21:00 hod., Times Club, Rožňava
Veľká RÁDIO EXPRES PÁRTY s JULOM VIRŠÍKOM v TIMES clube už onedlho. Super hity, známy Julo Viršík a kopec zábavy. Toto všetko vás čaká vo vašom obľúbenom TIMES CLUBE v Rožňave.

Seriál vs. realita

15. apríl 2017 od 14:00 hod., Kaštieľ Betliar
Od veľkonočnej soboty 15. apríla budú v miestnostiach, kde sa seriál nakrúcal, vystavené kostýmy Jána Koleníka (János Márton), Anikó Vargovej (grófka Wisznievska), Danice Matušovej (grófka Júlia Wisznievska), Rebeky Polákovej (Margaréta), Zuzany Konečnej (slúžka Katarína) a i. Milovníci histórie a filmu sa okrem kostýmov môžu tešiť aj na rekvizity, ktoré sa v seriáli objavili. Kostýmy navrhla kostýmová dizajnérka Miriam Struhárová a priestory kaštieľa pre potreby seriálu prispôsobili pracovníci múzea. Okrem prehliadky kaštieľa čakajú návštevníkov remeselníci s tradičnými výrobkami, najmenších maľovanie na tvár, hudobné vystúpenie Mariety Roxerovej zo skupiny Mix Tape a samozrejme nebudú chýbať ani hlavní predstavitelia seriálu Ján Koleník a Anikó Vargová.

Veľkonočný koncert kapely Sexit v Rožňave

15. apríl 2017 od 21:00 hod., Irish Pub, Rožňava
Už o niekoľko dní nám na dvere zaklope dlhoočakávaná Veľká noc. Irish Pub tak nezaháľal, a pripravil si pre vás netradičnú veľkonočnú zábavu. Večer sa bude niesť v štýle rockovej hudby, ktorú vám zaručí domáca kapela Sexit. Toto si určite nemôžete nechať ujsť. V tento deň si pre vás pub pripravili aj jednu zaujímavosť. Počas noci sa bude v ponuke nachádzať aj špeciálne čapované zelené pivo, ktoré jednoznačne musíte ochutnať.

Špeciálna NEDEĽNÁ veľkonočná párty v TIMES CLUBE

16. apríl 2017 od 20:00 hod., Times Club, Rožňava
Už 16. apríla čakajú v TIMES CLUBE všetkých milovníkov tanečnej elektronickej hudby v jednom špeciálnom hudobnom zložení s tými najlepšími domácimi djs, ako sú DJ ANNDY, DJ SAMURAJ a DJ REASON. Čaká vás aj špeciálna veľkonočná show. Počas večera obľúbený miešaný cocktail SPEED za skvelú cenu 1 euro pri kúpe 3 drinkov máš jeden zadarmo. Vstupné na akciu je 1 euro do polnoci k vstupnému NICOLAUS vodka grátis.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM