Peter Simon Správy

Predseda kraja Rastislav Trnka v Rožňave: Aký bol dôvod jeho návštevy? FOTO

V Rožňave sa konalo stretnutie predsedu Košického samosprávneho kraja, Rastislava Trnku s primátorom mesta Rožňava Pavlom Burdigom a s poslancami mestského zastupiteľstva.

Ilustračný obrázok k článku Predseda kraja Rastislav Trnka v Rožňave: Aký bol dôvod jeho návštevy? FOTO
33
Galéria
Zdroj: SOŠT Rožňava

Rožňavu navštívil predseda Košického samosprávneho kraja, Rastislav Trnka. Jeho príchod sa niesol v znamení spoznávania mesta.

Pracovný deň sa v stredu, 7. februára 2018 začal oficiálnym ranným stretnutím s primátorom mesta, pánom Pavlom Burdigom, zástupcom primátora, prednostkou mestského úradu a hlavnou kontrolórkou. Následne sa v priestoroch radnice uskutočnila diskusia s poslancami mestského zastupiteľstva. Venovali sa témam, ktoré najviac „tlačia“ ako mesto, tak i samotný región. Najviac sa rozoberala téma rozvoja turizmu na Gemeri. Spomenutá bola aj rekonštrukcia cesty cez Pačanský kopec, ktorú predseda kraja avizoval vo svojom volebnom programe.

Následne predseda KSK navštívil stredné školy (Gymnázium P. J. Šafárika, Strednú odbornú školu technickú a Strednú odbornú školu obchodu a služieb). Na každej z nich venoval svoj čas okrem stretnutia s vedením škôl aj diskusiám so študentmi, kde ho podľa jeho slov príjemne prekvapila otvorená atmosféra, ale taktiež vysoké povedomie študentov o jeho plánoch na ďalšie obdobie.

„Výjazdové stretnutia v Rožňave sú v súlade s mojim programom pod pracovným názvom Župan na kolesách, ktoré som avizoval už pred voľbami. Počas prvých 100 dní môjho pôsobenia v úrade plánujem navštíviť väčšinu okresných miest v rámci kraja. Viem, že to bude popri ostatných povinnostiach náročné, ale vyviniem maximálne úsilie, aby sa to podarilo. Cieľom je osloviť zástupcov miest a inštitúcií, ktoré sú v pôsobnosti KSK, aby sme sa spoznali a na strane druhej, aby som vedel o ich problémoch, ktoré sa v budúcnosti môžu systémovo riešiť na úrovni kraja,“ povedal k návšteve Rožňavy predseda KSK.

Záver návštevy pána Trnku s jeho tímom bol venovaný návšteve Gemerského osvetového strediska a Baníckeho múzea.

„Musím povedať, že všetky jednania sa viedli vo veľmi korektnej a konštuktívnej atmosfére a bol som milo prekvapený vysokou úrovňou osvetového strediska. Taktiež ma teší, v akom stave sa nachádza rekonštrukcia Banického múzea a chystaná expozícia, ktorá sa plánuje otvoriť v máji. Opäť raz som sa presvedčil, že nadšenie jednotlivcov v kombinácii s vhodnou podporou môže v praxi reálne prinášať veľmi kvalitné výsledky. A to aj v regióne, ktorý patrí medzi najmenej rozvinuté na Slovensku. Už teraz sa teším na opätovnú návštevu,“ doplnil Trnka.

„Je dôležité, aby predseda Košického samosprávneho kraja spoznal a videl inštitúcie, ktoré spadajú pod jeho vedenie. Takáto návšteva z kraja je pre nás prínosom aj pri prehlbovaní vzťahov, rôzne výmeny názorov a spoločné hľadanie riešenia pre zlepšenie situácie v meste a okolí. Vítam, že pán predseda prišiel a mohli sme sa spoločne pozrieť na školy aj inštitúcie na území Rožňavy, patriace pod KSK. Sľúbil, že to nie je poslednýkrát,“ povedal pre náš web primátor Rožňavy, Pavol Burdiga.

Zdroj: KSK

Obrazom: Predseda KSK, Rastislav Trnka v Rožňave
33
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM