Peter Simon Rôzne

Prednes poézie a prózy na rožňavských materských školách: Deti si trénovali rečový prejav aj sebadoveru

Cieľom tejto zaujímavej aktivity bolo rozvíjať kľúčové kompetencie detí predškolského veku s dôrazom na komunikatívne kompetencie.

Ilustračný obrázok k článku Prednes poézie a prózy na rožňavských materských školách: Deti si trénovali rečový prejav aj sebadoveru
Zdroj: Dnes24.sk

Dňa 25.03.2015 sa v MŠ Kyjevská Rožňava uskutočnil prednes poézie a prózy detí rožňavských materských škôl. To sa zameriava na rečový prejav, pretože osobitné postavenie v osvojovaní správnych rečových návykov a základov správnej komunikácie majú práve materské školy. „V materských školách pod odborným pedagogickým vedením nenásilnou a pre deti pútavou a zaujímavou formou prebieha množstvo činností, ktoré pozitívne ovplyvňujú okrem iného aj jazykovú kultúru detí,“ uviedla pedagogička Ľubica Madarászová.

Ako ďalej informovala, jednou z takýchto činností je práve aj prednes básničiek, riekaniek, krátkych príbehov zo života a prerozprávanie rozprávok slovenských aj zahraničných autorov.

Priebeh celej aktivity bol motivovaný rozprávkou o princezničke, ktorá na bále stratila svoje korále. „Prednesu sa zúčastnilo sedem materských škôl s 19 recitátormi. V hlavnej časti sa premietala prezentácia na interaktívnej tabuli, v ktorej bolo pripravené sprievodné slovo a zaujímavé pohybujúce sa obrázky ku jednotlivým textom,“ prezradila Madarászová.

Deti krásne a nebojácne recitovali, začo boli v závere odmenené knihou, diplomom a drobnými upomienkovými darčekmi.

„Týmto by som chcela poďakovať učiteľkám, ktoré pripravili deti na prednes, p. riaditeľke MŠ Kyjevská Mgr. E. Kelemenovej, kolegyniam a prevádzkovým pracovníkom, ktorí sa pričinili k príprave tohto pekného dopoludnia,“ dodala na záver pedagogička Ľubica Madarászová.

Foto: MŠ Kyjevská

Prednes poézie a prózy na rožňavských materských školách
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM