Peter Simon Rôzne

Pravá sviatočná atmosféra: Pozrite si ZÁBERY z Vianočných trhov v meste!

Pouličné trhy, ktoré sa tešia veľkej obľube v predvianočnom období sú tu. Počas troch dní si budeme môcť nakúpiť vianočné darčeky a poriadne sa zabaviť.

Ilustračný obrázok k článku Pravá sviatočná atmosféra: Pozrite si ZÁBERY z Vianočných trhov v meste!
44
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Na trhoch, ako už tradične, nájde každý to svoje. Tovar ponúkne niekoľko desiatok stánkov, ktoré budú rozložené po celom rožňavskom námestí. Od remeselníckych výrobkov, až po medovníky, či chutné varené víno, ktoré určite zahreje. Tešiť sa môžete na tú pravú vianočnú atmosféru.

Oficiálne otvorenie trhov prebehlo v utorok, 5. decembra 2017 o 13:00 hod. pred budovou radnice a okrem príhovoru primátora mesta, Pavla Burdigu, nechýbalo ani vystúpenie žiakov zo základnej a strednej školy.

Program sa následne presunul pod prístrešok, kde v podvečerných hodinách prebiehalo aj vystúpenie skupiny AvsA acoustic- svetové a maďarské hity v gitarovom prevedení a ŠČAMBA – hudobno-zábavný program.

Pri radnici si môžete zakúpiť napríklad primátorský grog. Výťažok z neho poputuje ľuďom zo sociálne znevýhodneného prostredia a bez prístreška.

„Tieto trhy sú tradíciou pre naše mesto a je to veľmi dôležité, aby sme si najkrajšie sviatky v roku aj takto pripomenuli, boli všetci spolu, dobre sa cítili, zabavili sa, pochutnali na špecialitách a aj dobrom varenom vínku,“ povedal Burdiga.

Okrem toho sa primátor nášho mesta prostredníctvom nášho spravodajského portálu prihovára a želá krásne sviatky všetkým obyvateľom mesta „Všetkým Rožňavčanom by som touto cestou chcel zaželať to, aby sa nám darilo, darilo spoločne, pretože len spoločnými silami sa dajú dosahovať výsledky. Okrem toho samozrejme aj zdravie, šťastie a pokojné prežitie sviatkov v kruhu svojich rodín a nech je budúci rok pre každého ešte krajším, ako bol tento,“ doplnil Pavol Burdiga.

STREDA – 6.12.2017

  • 9.00 – 11.00 Mikuláš deťom v školách a školských zariadeniach
  • 17.00 Očakávame príchod Mikuláša s Mestským divadlom Actores spojený so zápisom do Knihy slovenských rekordov a rozsvietením stromčeka
  • 18.30 Gitarové duo Eugen a Marián Pál-Balážovci (Sexit) – známe rockové hity vo vokálno-akustickom prevedení

Sprievodné podujatia

  • 1.12. Rozsvietenie vianočnej výzdoby o 17.00, pred OKC
  • 8.12. Predvianočný koncert Fragile o 19.00, Mestské divadlo Actores
  • 14.12. Adventný koncert o 17.00, Katedrálny kostol Nanebovzatia Panny Márie
Video: Peter Simon / Zdroj: Facebook
Obrazom: Vianočné trhy v Rožňave 2017
44
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM