Peter Simon Správy

Pravá Gemerská zábava: Takéto masky by ste na maškabáli určite nečakali, FOTO!

Mimoni, americký prezident, nemecká kancelárka a veľa ďalších. Gemerčania sa teda vedia poriadne zabaviť. S tancom mali najväčší problém asi dvojičky :) Fotky musíte vidieť.

Ilustračný obrázok k článku Pravá Gemerská zábava: Takéto masky by ste na maškabáli určite nečakali, FOTO!
68
Galéria
Foto: Štefan Majerčák

Gemer je jeden z najkrajších kútov Slovenska. Má krásnu históriu, prírodné bohatstvo a ústretových ľudí. Dôkazom toho, že sa obyvatelia tohto kraja vedia poriadne zabaviť, sú aj fotky z Goušovskkého maškabálu. Ten sa uskutočnil 2. februára 2019 v rýdzej dedinke s názvom Gočovo.

Prítomní výzvu organizátorov, aby sa prevliekli do zaujímavých masiek, vzali s vervou. Niektoré naozaj vyrážali dych a boli humorné. Veď pohľad na minoňov, najvplyvnejších ľudí planéty, futbalistky, či muža prezlečeného za sexi sestričku sa prehliadnuť nedali.

Ako náš web informoval jeden z organizátorov Ondrej Hlaváč z OZ Gočovan, celá akcia začala kultúrnym programom miestnej folklórnej skupiny Gočovan. Nechýbala bohatá tombola, chutná večera a tancovačka v podaní Ľudovej hudby Ondreja Hlaváča z Rožňavy.

Pozrite si v našej galérii desiatky fotiek, ktoré Vám určite vyčarujú úsmev na perách :)

Občianske združenie Gočovan za podpory obce Gočovo zorganizovalo už svoj desiaty ročník “Guošovského maškabálu”. „Tento ojedinelý ples otvárame každý rok zábavným program v podaní folklórnej skupiny Gočovan, ktorá si stále vyberie zaujímavý námet a spracuje ho do tanečnej, speváckej alebo divadelnej podoby. V tomto roku to bola téma Mrázika, ktorá mala naozaj mimoriadny úspech. Maškarného plesu sa zúčastnilo 110 plesajúcich,“ oboznamuje s programom predseda združenia Ondrej Hlaváč.

Ako doplnil, Občianske združenie Gočovan vzniklo 7.júla 2008 a od tohto momentu sa snaží podporiť kultúrno-spoločenský život v tejto maličkej obci, ktorá je rodiskom známeho matematika Jura Hronca. „Počas svojej existencie zorganizovalo desiatky tvorivých workshopov pre deti, programy pre dospelých, plesy, zábavy no a jedným z nich je aj maškarný ples, ktorý je účasťou ľudí a ich originálnymi maskami skutočne jedinečný. Je nám však ľúto, že sála kultúrneho domu má kapacitne limitovaný stav, ktorý nevieme rozšíriť a každý rok musíme limitovať aj počet vstupeniek na toto podujatie,“ dodáva predseda združenia.

Obrazom: Guošovský Maškabál (2.2.2019)
68
Galéria
Foto: Štefan Majerčák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM