Peter Gemerský Kultúra

Pozvánka na Kraťasy

Gemerské osvetové stredisko vás pozýva na putovnú prehliadku krátkych filmov pod názvom Kraťasy.

Festival sa uskutoční v priestoroch Čajovne večnej mladosti, kde si môžete 23. okróbra 2010 o 19.00 v dvoj­hodinovom programe pozrieť mix hraných, dokumentárnych a animovaných filmov. Ide o diela tvorcov zo Slovenska, Česka, ale aj iných krajín strednej a východnej Európy.

Srdečne vás pozývame

Program:

59 / 184 / 84, Lukáš Kokeš, Česko, 2009, 24 min. Filmový inzerát večne nešťastného človeka, ktorý žije s utkvelou predstavou, že sa niečo musí stať, stále čaká na chvíľu, kedy začne žiť, a ktorý svoju strohú existenciu samotára udržuje vierou, že mu osud konečne splní jeho ideálne požiadavky na ženu, odvodené z biologického práva na lásku. Produkcia: FAMU Praha.

Ja som Simon, Tünde Molnár, Maďarsko, 2009, 12 min., animovaný film, české titulky. Simon chodieva behať s priateľmi, až pokým sa jeden z nich vážne nezraní…

Nokturno, Marek Berger, Česko, 2009, 6 min., animovaný film, klasická animácia. Príbeh je inšpirovaný subkultúrou tzv. writerov, ktorí v noci vytvárajú nelegálne graffity, avšak realita je posunutá do fantazijnej, surrealistickej roviny, čím sa stáva metaforou o strete nespútanej umeleckej slobody s realitou pravidiel a nariadení. Produkcia: Filmová škola Zlín.

Arsy – Versy, Miro Remo, Slovensko, 2009, 23 min. Slovenský dokumentárny film o amatérskom fotografovi a filmárovi a jeho matke. Ľuboš, ktorý celý život pozoruje netopiere a jeho matka, obávajúca sa čo s ním bude keď jej nebude. Ľudia, ktorí ho „poznali“, si mysleli, že je blázon, ale len dovtedy kým nevideli tento film. Teraz sú z toho oni blázni!

Poslíček, Dragomir Sholev, Bulharsko, 2008, 25 min., bulharský s anglickými titulkami. Príbeh o chlapcovi, ktorý žije striedavo u svojich rozvedených rodičov a nevie nájsť miesto pre svoj bicykel. Vymyslí si lož, že bude vylúčený zo školy. V prázdnej riaditeľni má šancu aspoň na chvíľu vidieťsvojich rodičov spolu.

Viliam, Veronika Obertová, Slovensko, 2009, 7 min., animovaný film. Príbeh Viliama, ktorý žije svoj kreslený život v skutočnom svete. Z detskej zábavky vznikne problém, z problému sa stane riešenie. Žiadne riešenie však nie je dokonalé…

Kratasy
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM