Peter Simon Správy

Pozrite si na FOTKÁCH: Kultúrne leto v Rožňave otvorili detským predstavením

Tohtoročné kultúrne leto v našom meste je zahájené. Otvárakom niekoľkomesačnej šnúry podujatí v srdci mesta bolo divadelné predstavenie pre najmenších.

Ilustračný obrázok k článku Pozrite si na FOTKÁCH: Kultúrne leto v Rožňave otvorili detským predstavením
14
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Program tohtoročného kultúrneho leta je zostavený pre každého. Svoje si v ňom nájdu deti aj dospelí. Stredajšie popoludnie na Námestí baníkov v Rožňave patrilo najmenším. Tešiť sa mohli na Pesničkál Divadla Theátrum.

Kultúra sa v našom meste rozrastá, svedčí o tom aj veľké podujatie, ktoré sa za roky medzi Rožňavčanmi osvedčilo. Zrekonštruované námestie tak aj počas tohtoročných horúcich letných dní ožije hudbou, spevom, tancom a inými lákadlami nie len pre deti.

Kultúrne leto otvorené

Otvorenie Rožňavského kultúrneho leta, ktorý aj tento rok pripravilo mesto Rožňava v spolupráci s rôznymi organizáciami, ktoré sídlia v meste, sa uskutočnilo v stredu, 27. júna 2017 o 13:00 hod.v severnej časti námestia. Počasie však nedoprialo no organizátori veria, že sa umúdri. Podujatie potrvá do 2. septembra, kedy vlastne bude aj vyhodnotenie najaktívnejšieho účastníka tohto podujatia a ďalšie vyhodnotenia súťaží, ktoré sa pripravujú. Primátor mesta v úvode otvorenia podujatia poprial Rožňavčanom pestré kultúrne vyžitie počas leta.

„Programom rožňavského kultúrneho leta chceme pritiahnuť občanov mesta, aby viac trávili čas spoločne na čerstvom vzduchu pri mixe kultúrnych podujatí, aby zrekonštruovaná časť námestia aj s pódiom bola využívaná v prospech verejnosti. Verím, že aj tieto deti, ktoré sú tu dnes na otvorení, odovzdajú posolstvo tohto kultúrneho leta každému,“ uviedla vedúca odboru školstva, kultúry, mládeže a športu v Rožňave, Janka Mičudová.

Pozrite si v našej galérii priebeh otvorenia Kultúrneho leta 2018 v Rožňave.

Rôznorodé zameranie

„Jedná sa o tretí ročník, počas ktorého prinesieme na námestie koncerty, športové a tvorivé aktivity a rôzne iné. Pri skladbe programu vychádzame aj zo záujmu obyvateľov nášho mesta. Berieme do úvahy rôzne postrehy, námety a pripomienky. Mesto pripravuje program pre každú vekovú kategóriu. V prvom rade dávame priestor našim domácim umelcom, súborom, ľuďom a inštitúciám, ktoré pôsobia na území Rožňavy. Následne sme na doplnenie programu oslovili aj iných,“ doplnila vedúca odboru.

Zaujímalo nás aj spoplatnenie tejto aktivity. Podľa slov vedúcej odboru, tak ako minulý rok, ani tento, vstupné nebude a je pripravené pre širokú verejnosť obyvateľov aj návštevníkov metropoly horného Gemera. Zmena programu v prípade nepriaznivého počasia je vyhradená.

Cena od primátora

„Opäť sme pripravili aj súťaž. To znamená, že deti dostanú lístočky, kde budú zbierať pečiatky. Na poslednom podujatí v rámci Kultúrneho leta 2018 (2. septembra 2018) bude vyhodnotenie a žrebovanie, kedy vlastne jeden z tých najlepších zberateľov dostane cenu od primátora,“ uviedla na záver pre náš web Janka Mičudová.

Jednotlivé vystúpenia sa uskutočnia každú nedeľu od 15:30 hod až do 2. septembra. Už najbližšiu nedeľu sa môžete tešiť na poriadnu dávku hudby v podaní lako-Bei – vystúpenie Romana Jakobeja s kapelou a Stevie Heart.

Obrazom: Otvorenie kultúrneho leta 2018 v Rožňave
14
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM