Radka Deckerová Rôzne

Požiadali ste už o potravinovú pomoc ?

PROGRAM POTRAVINOVEJ POMOCI - informácia

Mesto nadviazalo spoluprácu s Charitatívnou organizáciou v Rožňave, ktorá má zriadený od 01.09.2011 dis­tribučný sklad „Čremošná“ v Krásnohorskej Dlhej Lúke. Na základe pokynov od tejto organizácie sa mesto zaevidovalo a je na dvadsiatom šiestom mieste v poradovníku Charitatívnej organizácie. Časový harmonogram pre jednotlivé mestá a obce v širšom okolí Rožňavskej spádovej oblasti je zostavený podľa poradovníka nahlásených požiadaviek.

Na základe informácií od Ing. Kováča – riaditeľa tejto organizácie, mestá a obce budú priebežne informovať 2 týždne pred termínom možného odvozu potravinovej pomoci z distribučného skladu. Mesto Rožňava vedie zoznam odkázaných občanov na potravinovú pomoc. Do septembra 2011 bolo zaevidovaných cca 800 odkázaných občanov.

Občania, ktorí nie sú zatiaľ zapísaní a spadajú do kategórii: 1./ fyzické osoby, ktoré sú poberateľmi dávky v hmotnej núdzi a príspevku k dávke a predložia k nahliadnutiu potvrdenie, ktoré vydá príslušný úrad práce sociálnych vecí a rodiny 2./ poberatelia dôchodku, ktorých výška nepresahuje 305 € /nepracujúci poberatelia starobného dôchodku, predčasného, invalidného dôchodku/ predložia k nahliadnutiu rozhodnutie Sociálnej poisťovne o priznaní dôchodku v roku 2011 sa môžu aj naďalej hlásiť na nasledovných miestach:

  • pracovisko sociálnej práce, Ul. ak. Hronca č. 7, Rožňava

    Pondelok – Piatok 8:00 – 16:00

  • priestory Strediska osobnej hygieny a práčovne, Ul. krátka č. 30

    Utorok – Piatok 10:00 – 16:00

Mesto bude občanov informovať o čase a mieste prevzatia pomoci prostredníctvom internetovej stránky mesta, úradnej tabule a prostredníctvom sociálnych pracovníkov priamo v teréne a to najskôr 2 týždne pred odovzdaním pomoci. Potraviny sa budú zvážať z distribučného skladu postupne a každý do doby trvania projektu.

ZDROJ: www.roznava.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM