Aktualizované Peter Simon Krimi

Povodeň v Joviciach: Vytopených ostalo viacero domácností, FOTO a VIDEO

Intenzívne dažde sa postarali o poriadny rozruch v obci Jovice. Do boja s vodou sa pustil každý, kto mohol. Pozrite si, ako sa valila voda cez dedinu na našich fotkách a videu.

Ilustračný obrázok k článku Povodeň v Joviciach: Vytopených ostalo viacero domácností, FOTO a VIDEO
25
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Video: Peter Simon / Zdroj: Facebook

Intenzívny dážď spôsobil v obci pri Rožňave viacero škôd. Na mieste udalosti zasahovali hasiči aj dobrovoľníci. Voda zaplavila viacero záhrad a pivníc. Potok sa vylial do ulíc dediny po daždi, ktorý sa cez územie prehnal v nedeľu, 7. mája 2017.

Ako uviedol starosta obce František Barci, voda sa začala obcou valiť približne po 15:00 hod. „Bola veľká búrka, čoho následkom je aj to, že sa vylial miestny potok. Keďže všetká voda aj z okolitých obcí ide k nám, tak sa s vodou pasujeme už niekoľko rokov. V dedine sú zaplavené ulice Okružná aj Mlynská. Vytopilo niekoľko záhrad aj obydlí. Museli sme k tejto situácii zavolať aj hasičov, tí odčerpajú vodu a taktiež sa aj my všetci snažíme priložiť pomocnú ruku,“ spresnil Barczi.

Podľa miestnych sa takáto udalosť opakuje častejšie. „Aj keď bolo koryto potoka dajme tomu vyčistené, vidíte vylialo sa a stále si to odnesieme my obyvatelia dediny. Treba sa už pustiť k riešeniu tejto problematiky,“ povedala obyvateľka Jovíc, Mária.

Následky povodne odstraňovali jednotky hasičov z Rožňavy a aj dobrovoľníci za pomoci čerpadiel a norných stien.

„Došlo k vyliatiu obecného potoka. Voda zaplavila viaceré ulice, taktiež sú zaplavené domy, pivnice a garáže. Jednotka za spolupráci dobrovoľných hasičov postavila norné steny, ktoré zabraňujú ďalšiemu vniknutiu vody do obytných priestorov a záhrad. Boli použité tri čerpadlá a jedno kalové na odčerpávanie vody. Na mieste zasahovali dve posádky, dokopy šesť príslušníkov Okresného riaditeľstva hasičského záchranného zboru v Rožňave,“ uviedol veliteľ zásahu Roman Znak.

Obrazom: Povodeň v Joviciach na fotkách
25
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM