Peter Simon Správy

Posledná šanca na korčuľovanie: Dokedy bude rožňavský štadión ešte otvorený?

Nadšenci korčuľovania zbystrite pozornosť. Máte posledné dni na vybláznenie sa. Onedlho končí tohtoročná zimná prevádzka klziska. Kedy to nastane?

Ilustračný obrázok k článku Posledná šanca na korčuľovanie: Dokedy bude rožňavský štadión ešte otvorený?
62
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Klzisko svoje brány pre nadšencov korčuľovania tento rok otvorilo v piatok 2. decembra o 17:00 hod. Priaznivci sa mohli tešiť na nové osvetlenie a aj vynovené priestory šatne. Nechýba tradičný bufet, ktorý ponúka okrem chutných párkov v rožku aj rôzne maškrty, známe pelendreky, nápoje a čaj s rumom. Teraz však s oteplením prichádza aj záver zimnej sezóny v našom meste.

Rožňavský zimný štadión, ktorého prevádzkovateľom sú Technické služby mesta Rožňava, funguje už vyše 20 rokov.

Rekonštrukcia

Zimný štadión v našom meste využíva každoročne množstvo ľudí z Rožňavy a priľahlého okolia. Minuloročná sezóna sa ukončila o niečo skôr. Dôvodom bolo začatie rekonštrukcie. Tá po niekoľkých rokoch prišla určite vhod. Do čiastočnej obnovy sa investovalo približne 60 000 eur. V prvý deň otvorenia klziska sa na ľade zišlo viac ako 200 nadšencov.

Ako nás informovala Domiková, pracovalo sa na niekoľkých priestoroch. „Hlavným ťahákom bola určite výmena osvetlenia. To sa realizovalo nad celou ľadovou plochou. Svetlo ľad osvetľovalo pekne rovnomerne. Vynovené sú aj sociálne zariadenia a šatňa. V prevádzke bol samozrejme aj bufet,“ dodala pre náš web vedúca klziska Marta Domiková.

Onedlho končia

Technické služby mesta Rožňava na oficiálnej stránke Rožňavy vydali oznam o ukončení prevádzky na tento rok. „Týmto oznamujeme, že Zimný štadión v Rožňave ukončí svoju prevádzku dňa 4. marca 2017, čiže v sobotu o 22:00 hod. Ďakujeme vám za návštevu a tešíme sa na nasledujúcu sezónu,“ informujú technické služby.

Korčuľovanie pre verejnosť sa uskutoční ešte nasledovne a to:

  • 1.3.2017 – streda od 17:00 do 19:00
  • 3.3.2017 – piatok od 17:00 do 19:00
  • 4.3.2017 – sobota od 14:00 HKM-98 – zápas a pre verejnosť od 17:00 do 19:00.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Obrazom: Otvorenie klziska v Rožňave si nenechali ujsť stovky nadšencov
62
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM