Peter Simon Samospráva

Poslaneckí kandidáti a ich krížiky na chrbte: Najstaršieho a najmladšieho delí 45 rokov!

Komunálne voľby sa nezadržateľne blížia. O 13 poslaneckých stoličiek v našom meste má záujem 71 kandidátov. Niektorí sú dospelí len pár rokov, iní sú už v dôchodkovom veku. Pozrite na zaujímavé rozdiely!

Ilustračný obrázok k článku Poslaneckí kandidáti a ich krížiky na chrbte: Najstaršieho a najmladšieho delí 45 rokov!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Medzi kandidátmi, ktorí chcú spolurozhodovať o našom meste nájdete rôznych ľudí. Čítajte

Viac než generačný rozdiel

Okrem profesií nájdete medzi našimi kandidátmi aj iné výrazné odlišnosti. Najpriepastnejší vekový rozdiel je medzi 24-ročným Albertom Rézmuvesom a 69-ročným Petrom Markom. Albert Rézmuves pracuje ako profesionálny vodič a kandiduje za prvý volebný obvod. Peter Marko, kandidujúci za taktiež prví volebný obvod pracuje ako stavebný inžinier. Medzi týchto kandidátov by sa vmestila jedna celá generácia. Delí ich presne 45 rokov.

Najmladší obvod je prví

Medzi poslancami za všetky obvody spolu sú až deviati pod hranicu 30 rokov. Hneď siedmi z nich ale kandidujú za ten istý volebný obvod číslo jedna. Aj to tomuto volebnému obvodu posunulo vekový priemer kandidátov smerom nadol. Práve tu je totiž vekový priemer kandidátov najnižší zo všetkých obvodov – presne 42 rokov.

Už na prvý pohľad na zoznam všetkých kandidátov si všimnete, že jedno číslo sa opakuje naozaj veľa ráz. Najčastejšie začína vek poslancov štvorkou. Takmer každý tretí kandidát je štyridsiatnik. Zo 71 uchádzačov o poslanecké posty je až 22 vo veku od 40–50 rokov.

Zoznam všetkých kandidátov si pozrite TU.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM