Peter Simon Správy

Poslanec Michal Drengubiak sa vzdal finančných odmien: Tu je dôvod

Na záver programu ustanovujúceho zasadnutia mestského zastupiteľstva v Rožňave v bode diskusia poslancov sa o slovo prihlásil novozvolený poslanec Michal Drengubiak, s tým, že sa vzdáva finančných odmien za výkon funkcie poslanca a pôsobenia v komisii.

Ilustračný obrázok k článku Poslanec Michal Drengubiak sa vzdal finančných odmien: Tu je dôvod
56
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ustanovujúce zasadnutie mestského zastupiteľstva sa uskutočnilo 5. decembra 2018 so začiatkom od 15:00 hod. v sále Kongresového centra v budove historickej Radnice na Námestí baníkov v Rožňave. Na programe bolo niekoľko dôležitých bodov.

V jednom z nich bolo aj určenie výšky platu primátora mesta Michala Domika. Ten za svoju prácu zinkasuje základný plat vo výške 2681 eur.

Nárok na odmenu však majú aj poslanci mestského zastupiteľstva, či už za výkon funkcie, pôsobenie v komisiách alebo aj za vykonané sobáše. Ročne si tak môžu prilepšiť v stovky eur. Na záver slávnostného stretnutia v bode diskusia poslancov sa o slovo prihlásil poslanec Michal Drengubiak, s tým, že sa vzdáva finančných odmien za výkon funkcie poslanca a pôsobenia v komisii.

Ako pre náš web uviedol na otázku, prečo sa finančných odmien vzdal, je jednoduchá odpoveď. „Nakoľko som profesionálnym vojakom, tak podľa zákona o štátnej službe profesionálnych vojakov nemôžem poberať odmeny, a tým pádom som sa musel všetkých za výkon mojej funkcie poslanca vzdať,“ povedal pre Rožňavu24 Drengubiak.

Obrazom: Fotky z ustanovujúceho zasadnutia MZ v Rožňave
56
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM