Peter Simon Kultúra

Poriadna dávka adrenalínu v Rožňave: Snow film fest 2019, na čo sa môžeme tešiť?

Už na druhý deň po pražskej premiére váš obľúbený festival aj v Rožňave. Medzi prvými sa bude premietať v kine Apollo.

Ilustračný obrázok k článku Poriadna dávka adrenalínu v Rožňave: Snow film fest 2019, na čo sa môžeme tešiť?
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Snow Film Fest prináša prostredníctvom špičkových outdoorových filmov dobrodružstvo do všedných dní. Svojím rozsahom je najväčšou akciou svojho druhu u nás.

Celovečerné pásmo špičkových filmov o zimných športoch a dobrodružstvách zavíta do všetkých českých i slovenských regiónov. V tomto období ho budú premietať vo vyše 200 kinách.

Ako informovala Anežka Kleinová z Gemerského osvetového strediska v Rožňave, v programe festivalu je tentokrát vybratých šesť filmov – finalistov zahraničných festivalov a novinky z domácej produkcie. Na svoje si prídu milovníci extrémnych zážitkov, čerstvého prašanu, zimných športov aj arktickej divočiny.

Tešiť sa môžete na film Queen Maud Land s hviezdne obsadenou expedíciou na čele s Alexom Honnoldom za zdolávaním skalných stien ďaleko za polárnym kruhom. Na bezútešné podmienky vulkanického ostrova Onekotan na hranici Ochotského mora a Tichého oceánu. Okrem toho tiež na snímok Ice&Palms, cyklistický prejazd Álp, okorenený o zjazdy tých najzvučnejších alpských vrcholov, na blázna v neopréne medzi kríkmi vo filme Surfer Dan. Pripravený je aj bonusový český dokument Môj svet, čiže spoveď extrémneho športovca Jana Vencu Franckeho, a tiež spomienkový film Čriepky zo života horolezca Mirka Šmída.

„Súčasťou festivalu je aj súťaž o hodnotné ceny, srdečne pozývame všetkých, ktorý sa už nevedia dočkať zimy. Navštívte pohodlne zimnú krajinu v rôznych kútoch sveta prostredníctvom filmového plátna. Filmovú prehliadku Snow Film Fest organizuje Gemerské osvetové stredisko, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja,“ doplnila na záver Kleinová.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Rožňavy a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM