Peter Simon Rôzne

Polomský kotlík nesklamal: Špeciality ako z vychytenej reštaurácie, FOTO

Horúci letný deň, trocha zhonu a neskutočne mnoho šikovných i vynaliezavých ľudí, medzi nimi malí aj veľkí, samozrejme dobrá nálada, smiech a rôzne fajnoty všade navôkol. Pozrite si, ako to vyzeralo na futbalovom ihrisku v Gemerskej Polome.

Ilustračný obrázok k článku Polomský kotlík nesklamal: Špeciality ako z vychytenej reštaurácie, FOTO
37
Galéria
Foto: Alena Grešková

Organizátori 3. ročníka akcie „Polomský kotlík“ prichystali dobré podmienky pre súťažiacich a postarali sa o mimoriadne horúce počasie. Osvieženie priniesli miestni hasiči v podobe vodnej sprchy, ktorú nadmieru využili samozrejme najviac deti.

Široké spektrum jedál

Ako informovala Alena Grešková, počas ranných hodín sa súťažiaci sústredili na potrebnú prípravu. Neskôr to voňalo gulášom, bryndzou i rybacinou. Hotové jedlá boli ukážkové a pekne servírované.

„Pred vyhlásením výsledkov poroty si prítomní mohli pochutnať na guláši klasickom i fazuľovom. V ponuke bol aj zajačí paprikáš, či držky, Halászlé aj hovädzí perkelt na sušených hubách a samozrejme polomské pirohy. Porota rozhodla a vyhlásila právoplatné poradie. Najviac ocenila domáci guláš, ktorý pripravilo družstvo pod názvom „Spišiakovci“. Na druhom mieste sa umiestnilo družstvo „Dolina“ s babgulášom. Na treťom mieste skončilo družstvo „Gajdoš“ s držkami,“ doplnila Grešková.

O štvrté miesto sa podelili družstvá „Polomské medvede“ s hovädzím perkeltom na sušených hubách a „Klub dôchodcov“ s jedlom polomské pirohy. Prítomným labužníkom na ihrisku azda chutilo všetko. „Fantastický výkon súťažiacich ocenil aj poslanec NR SR PETER PAMULA rodák z neďalekej Dobšinej, ktorý zároveň podporil akciu sponzorstvom. Polomci pre vzácneho hosťa pripravili ochutnávku pravého polomského – makový rošťok a záverläky na sladko. Pohostenie pripravil Vladimír Lišuch, na ktorého sme právom hrdí, pretože je jedným z tých, ktorý verne zachovávajú polomské tradície,“ informuje Alena Grešková.

Pre prítomných si organizátori pripravili veľký výber občerstvenia, deti si mohli pochutnať na sladkej cukrovej vate a kto mal chuť a neodolal pochutil si na kukurici.

Športové odpoludnie

Pre šantivé deti bolo pripravené odpoludnie plné hier a súťaženia, samozrejme každý odišiel s výslužkou. Dospeláci nemohli inakšie, a tak v športovom zápolení ukázali, ako sa súťaží. „Hod granátom ženy, hod granátom muži, preťahovanie lanom priniesli smiech a rozruch na ihrisku. Je fajn, že medzi návštevníkmi boli mladé rodinky, mamičky so svojimi ratolesťami, starí rodičia, ale i vždy zaneprázdnení zamestnaní, ktorí tu našli svoj oddychový relax,“ povedala na akcii Grešková.

V podvečer prišla vytúžená a bohatá tombola. O večernú a nočnú zábavu sa postaral Roman Zatroch. Aj napriek teplému počasiu dokázali organizátori opäť pozdvihnúť úroveň tohto podujatia.

Obrazom: Polomský kotlík 2017
37
Galéria
Foto: Alena Grešková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM