Marek Šebeňa Krimi

Polícia vyzýva vodičov

Polícia vyzýva vodičov, aby v prípade, že poškodia cudzie motorové vozidlo pri cúvaní alebo parkovaní, informovali o tejto skutočnosti jeho majiteľa. Ak nie je možné, aby vodič sám zabezpečil prítomnosť druhého účastníka, je potrebné upovedomiť o tej

„V prípade, že vodič opustí miesto škodovej udalosti, poruší tak ustanovenia zákona o cestnej premávke. Toto porušenie má za následok, že v prípade zistenia osoby, ktorá škodu spôsobila, bude táto sankcionovaná finančnou pokutou vo výške 300 až 1300 eur. Súčasne bude osobe uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlo na jeden až päť rokov,“ upozornila TASR bratislavská krajská policajná hovorkyňa Petra Hrášková.
Ďalej pripomenula, že v utorok (1.2.) vo večerných hodinách doposiaľ neznámy vodič poškodil motorové vozidlo Opel Astra parkujúce na Námestí hraničiarov v bratislavskej Petržalke. Na zaparkovanom vozidle vznikla škoda približne 200 eur. „Osoba, ktorá škodu spôsobila, z miesta odišla a neupovedomila o tejto skutočnosti ani políciu, ani majiteľa poškodeného vozidla,“ zdôraznila Hrášková. Dodala, že tento prípad je jedným z mnohých, ktoré sa denne stávajú v našich uliciach. Najčastejšie k poškodeniam motorových vozidiel prichádza na parkoviskách alebo pri parkovaní v úzkych uliciach.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM