Alexandra Kolínská Krimi

Polícia vyšetruje krádež pri Betliari: Z parku zmizli stromy!

Rožňavskí muži zákona vyšetrujú nezvyčajný prípad. Podľa polície zmizli z parku pri Betliari stromy, na svedomí to má mať Betliarčan (30).

Ilustračný obrázok k článku Polícia vyšetruje krádež pri Betliari: Z parku zmizli stromy!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Rožňavskí policajti vyšetrujú krádež stromov, ku ktorému došlo v priebehu júna 2015 v areáli historického parku kaštieľa Betliar (okres Rožňava). „Z parku bolo bez povolenia vyrezaných a odcudzených celkovo šesť stromov /hraby a buky/. Historický park v Betliari podlieha piatemu stupňu ochrany v zmysle zákona o ochrane prírody a krajiny a je národnou kultúrnou pamiatkou,“ uviedol krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

„Poškodenému Slovenskému národnému múzeu, bola odcudzením drevnej hmoty spôsobená škoda za viac ako 266 eur. Spoločenská hodnota stromov bude dodatočne vyčíslená (za jeden strom sa pohybuje okolo 6 000 eur). Rožňavskí policajti krátko po prijatí oznámenia tohto skutku vypátrali a zadržali podozrivého 30-ročného muža z obce Betliar,“ povedal.

Muži zákona ho obvinil zo spáchania zločinu krádeže a prečinu porušovania ochrany rastlín a živočíchov. Obvinený je stíhaný na slobode a v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM