Barbara Dallosová Krimi

Polícia pátra po Silvii (34) z Rožňavského okresu: Má na krku obvinenie zo závažného činu!

Silvia z neďalekej obce je podľa mužov zákona spolu s komplicom obvinená zo závažnej krádeže. Polícia hovorí o viac než stotisícovom lupe. Nevideli ste ju niekde?

Ilustračný obrázok k článku Polícia pátra po Silvii (34) z Rožňavského okresu: Má na krku obvinenie zo závažného činu!
Zdroj: Policajný zbor SR

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Trnave Mária Linkešová, polícia sa zaoberá závažnou krádežou trezora v obci Veľká Mača, z ktorej sú obvinení Peter Rigó (29) a Silvia Karalová (34). Ako vysvetlila hovorkyňa, po oboch osobách vyhlásili policajti celoštátne pátranie.

,,V piatok (3. 6.) si najskôr zistili miestne pomery. Pred obyvateľmi obce vystupovali ako rodina s chlapcom do 15 rokov. Počas konania bohoslužby v miestnom kostole využili príležitosť a v podvečerných hodinách sa vlámali do priestorov fary, kde odcudzili niekoľkotisícovú hotovosť, zlaté a strieborné predmety za viac ako 100 000 eur," opísala Linkešová.

Ako pokračovala, na základe získaných informácií polícia stotožnila podozrivé osoby a vykonala domovú prehliadku v bratislavskom Ružinove, kde sa obe osoby majú dlhšie zdržiavať.

,,Policajti na mieste zaistili vozidlo, ktoré malo byť použité pri krádeži. Vyšetrovateľ ich na základe dôkazov obvinil zo zločinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody, za čo im hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov," priblížila hovorkyňa s tým, že Peter a Silvia sa už v minulosti dopustili majetkovej trestnej činnosti a to nielen v Trnavskom kraji.

,,V ten istý deň došlo ku krádeži aj v susednej fare v obci Abrahám, kde zmizli stravné lístky a 300 eurová hotovosť. Polícia pracuje aj s verziou, že na svedomí ju môže mať práve spomínaná dvojica," upresnila Linkešová.

Pri pátraní po podozrivých osobách sa polícia obracia aj na občanov.

Silvia Karalová z obce Slavošovce v Rožňavskom okrese je podľa policajných informácií štíhlej postavy, snedej pleti, má tmavé dlhé vlasy a tmavé oči. Ako zdôrazňujú muži zákona, môže sa pohybovať v sprievode svojich 6 detí vo veku od 16 do 4 rokov.

,,Peter Rigó z obce Veľké Blahovo (okr. Dunajská Stred)a je stredne vysoký chudej postavy. Má krátke vlasy, tmavej farby a výrazné uši. Obe osoby sa môžu pohybovať po celom území Slovenska. Akékoľvek informácie o podozrivých osobách môžu občania nahlásiť najbližšej hliadke polície alebo zavolať na číslo 158," vyzýva na záver hovorkyňa.

FOTO obvinených: Po Petrovi a Silvii pátra polícia
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM