Správy

Polícia a SČK preveruje vodičov z poskytovania prvej pomoci: Ako sú na tom Rožňavčania?

Do konca tohto týždňa polícia v spolupráci so zástupcami Slovenského Červeného kríža (SČK) kontroluje na cestách Košického kraja v rámci akcie Bezpečné letné prázdniny motorových i nemotorových účastníkov cestnej premávky.

Ilustračný obrázok k článku Polícia a SČK preveruje vodičov z poskytovania prvej pomoci: Ako sú na tom Rožňavčania?
6
Galéria

V utorok, 11. jula 2017 o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó.

„Akcia je zameraná na preverenie úrovne vedomostí vodičov z poskytovania prvej pomoci v súvislosti s cestnou premávkou, ako aj obsahu a druhov lekárničiek pre cestnú dopravu. Cieľom tejto aktivity je predchádzať a eliminovať počet obetí v cestnej premávke,“ vysvetlil Szabó.

V utorok polícia kontrolovala vodičov v Košiciach, Moldave nad Bodvou, Spišskej Novej Vsi, na Dargovskom priesmyku a Zemplínskej Šírave. Vo štvrtok (13.7.) skontrolujú účastníkov cestnej premávky v Košiciach – Šaci a v piatok (14.7.) v Trebišove.

Počas akcie, ktorá sa uskutočnila v pondelok (10.7.) v Rožňave, policajti skontrolovali 21 vodičov áut. „Z toho 13 z nich predložilo kompletne vybavenú autolekárničku, šesť vodičov predložilo lekárničku s nepoužiteľným obsahom a dvaja vodiči autolekárničku nemali. Z poskytovania prvej pomoci bolo preverených 21 vodičov. Túto problematiku zvládli len 13 vodiči. Osem vodičov, ktorí nevedeli poskytnúť prvú pomoc, pracovníci SČK zaškolili,“ dodal Szabó.

Foto: ilustračné

Obrazom: Akcia zameraná na poskytovanie prvej pomoci
6
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM