Krimi

Policajti v Štítniku prijali hrôzostrašné oznámenie: Horí tráva aj muž!

Leteckí záchranári pomáhali 65-ročnému mužovi, ktorý utrpel popáleniny pri požiari trávy v Rozložnej v okrese Rožňava.

Ilustračný obrázok k článku Policajti v Štítniku prijali hrôzostrašné oznámenie: Horí tráva aj muž!
Zdroj: Facebook.com/ Prezídium Hasičského a záchranného zboru

Oheň sa postupne rozšíril. Ako povedala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová, škody hlásia nielen na trávnatom pozemku, ale aj lesnom poraste.

Letecký prevoz

Požiar vypukol v pondelok okolo 12.30 hod. Polícia prijala oznámenie, že horí tráva a muž, ktorého prítomní hasia. „Po príchode hliadky bola už na mieste rýchla zdravotná pomoc (RZP), ktorá ošetrovala popálenú osobu a privolala leteckú záchrannú službu. Na mieste sa nachádzalo 15 miestnych mužov, ktorí vzniknutý požiar hasili lopatami,“ spresnila.

Leteckí záchranári na sociálnej sieti informovali, že muž utrpel ťažké popáleniny celého tela. V umelom spánku v kritickom stave ho vrtuľníkom previezli na Kliniku popálenín a rekonštrukčnej chirurgie v nemocnici v košickej Šaci.

Hovorkyňa krajských hasičov Jana Matis Libová dodala, že príčiny vzniku požiaru sa prešetrujú.

Nevedel ho uhasiť

Podľa doterajších zistení polície uvedený miestny muž pohrabal svoju záhradu a trávu podpálil. Oheň sa následne vplyvom vetra rozšíril a už ho nevedel uhasiť. „Tunajšie Obvodné oddelenie Policajného zboru v Štítniku prípad dokumentuje ako iný priestupok proti poriadku v správe,“ dodala Ivanová.

Na mieste podľa polície zasahovalo celkovo 32 profesionálnych aj dobrovoľných hasičov s desiatimi kusmi techniky. Ivanová spresnila, že miestnemu urbáru zhorel približne jeden hektár lesného porastu, pričom predbežne odhadol škodu na 2 000 eur.

Podielnickému družstvu Gočaltovo podľa prvotných odhadov zhorelo približne 50 hektárov trvalo trávnatého pozemku, čím mu bola spôsobená škoda zhruba 3 000 eur.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM