Peter Simon Krimi

Policajti sa zamerali na chodcov aj cyklistov: Tipnite si, koľkých priestupkov sa dopustili

Košickí policajti spravili dopravnú akciu zameranú na dodržiavanie zákazu požívania alkoholických nápojov alebo iných návykových látok vodičmi vozidiel pred alebo počas jazdy. Okrem toho si posvietili aj na chodcov a cyklistov...

Ilustračný obrázok k článku Policajti sa zamerali na chodcov aj cyklistov: Tipnite si, koľkých priestupkov sa dopustili
Zdroj: TASR

Ako prezradil krajský policajný hovorca Alexander Szabó, počas kontroly v kraji sa zamerali aj na dodržiavania pravidiel cestnej premávky jej nemotorovými účastníkmi s osobitným dôrazom na vybavenie bicyklov. Týka sa to hlavne používania ochranných prilieb cyklistami a reflexných prvkov, používanie priechodov pre chodcov, dodržiavanie pravidiel cestnej premávky týkajúci sa povinnosti vodičov motorových vozidiel voči chodcom a opačne, najmä v obciach.

„Akcie sa zúčastnilo 66 policajtov dopravnej, poriadkovej a železničnej polície. Policajti počas akcie zistili celkom 134 dopravných priestupkov, z ktorých 111 vyriešili v blokovom konaní, 4 priestupky oznámili na dopravný inšpektorát a 19 priestupkov vyriešili napomenutím,“ uviedol hovorca polície Alexander Szabó.

Ďalej informoval, že rýchlosť prekročilo 49 vodičov a 3 vodiči viedli vozidlo pod vplyvom alkoholu. Zadržali štyri vodičské preukazy a 4 osvedčenia o evidencii. „Z nemotorových účastníkov sa priestupku dopustili piati cyklisti a piati chodci,“ dodal na záver Szabó.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM