Peter Simon Krimi

Policajti sa v Rožňave predvedú ako Ježiško: Na týchto uliciach nám budú rozdávať veľmi potrebné darčeky!

Blížia sa dušičky a už v týchto dňoch polícia eviduje zvýšený pohyb okolo cintorínov a kostolov. Z dôvodu sviatkov hliadky posilní v celom Košickom kraji. A policajtov stretnete vo štvrtok aj v Rožňave. Vieme, na ktorých uliciach budú rozdávať malé, ale veľmi potrebné darčeky.

Ilustračný obrázok k článku Policajti sa v Rožňave predvedú ako Ježiško: Na týchto uliciach nám budú rozdávať veľmi potrebné darčeky!
Zdroj: TASR

Zmenou letného času sa skrátili dni, a večer je už skoro tma. K jesennému počasiu neodmysliteľne patrí ranná hmla, dážď i mokré cesty. Ako povedala krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová každý deň dochádza na cestách k vážnym dopravným nehodám. Ich obeťami bývajú často chodci, ako najzraniteľnejší účastníci cestnej premávky.

Príčinou mnohých tragických nehôd je nedostatočná viditeľnosť. „Za posledných deväť mesiacov polícia riešila v Košickom kraji 101 nehôd s účasťou chodcov, pri ktorých zomrelo 7 z nich,“ prezradila Mésarová. V týchto dňoch polícia vykonáva viac preventívnych aktivít a bude rozdávať reflexné pásky v záujme zvýšenia bezpečnosti účastníkov cestnej premávky, najmä chodcov a cyklistov na cestách. Takéto aktivity neobídu ani naše mesto.

Treba si uvedomiť, že použitie reflexných prvkov prispieva k bezpečnosti a znižuje riziko stretu vozidla s chodcom. Aj oni by si mali chrániť vlastný život a zdravie, okrem dodržiavania predpisov aj zviditeľnením sa použitím reflexných prvkov. „Chodci sú povinní mať na sebe za zníženej viditeľnosti reflexné prvky, alebo odev, ktorého už sú reflexné prvky súčasťou, a to nielen mimo obce, ale aj v obci ak idú po krajnici alebo okraji vozovky. V opačnom prípade za nerešpektovanie hrozí chodcom pokuta do 30 eur,“ doplnila Mésarová.

A že žiadne reflexné prvky po ruke nemáte? Nezúfajte. Stačí využiť špeciálnu akciu mužov zákona v našom meste. Policajti nám totiž budú rozdávať práve takéto malé, ale najmä v tomto ročnom období tak potrebné darčeky. V Rožňave si môžete reflexné prvky prevziať dnes v čase od 13.00 – 15.00 hodiny na týchto uliciach:

  • ul. Šafárikova, Rožňava pri pošte
  • ul. Košická,pri OD Billa Rožňava
  • cintorín, ul. Betliarská
  • ul. Akademika Hronca Rožňava
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM