Peter Simon Krimi

Policajti sa počas víkendu nenudili: Hádajte, koľko vodičov nafúkalo!

Aj napriek každodenným kontrolám a vopred avizovaným dopravným akciám brázdia cesty Košického kraja vodiči potužený alkoholom. Mnohí z nich si stále neuvedomujú, ako môžu v takom stave za volantom auta ohroziť nielen seba, ale aj zdravie či životy ostatných na cestách.

Ilustračný obrázok k článku Policajti sa počas víkendu nenudili: Hádajte, koľko vodičov nafúkalo!
Zdroj: Dnes24.sk

Počas uplynulého víkendu policajti v Košickom kraji zadržali až tucet vodičov, ktorých umiestnili v cele policajného zaistenia a obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky za čo im hrozí až ročné väzenie. „U jedenástich namerali viac ako jedno promile a jeden sa odmietol podrobiť dychovej skúške na zistenie požitia alkoholických nápojov, aj lekárskemu vyšetreniu odberom krvi alebo iného biologického materiálu,“ povedal hovorca polície Alexander Szabó.

Medzi zadržanými vodičmi boli aj dve ženy, u jednej namerali 1,38 promile a u druhej 1,42 promile. Jeden zo zadržaných vodičov okrem toho, že jazdil v stave vylučujúcom spôsobilosť (1,52 promile) mal aj uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá a s osobným motorovým vozidlom zn. BMW X3, v okrese Košice-okolie jazdu nezvládol a pri predbiehaní druhého vozidla spôsobil dopravnú nehodu. Našťastie sa obišla bez zranení osôb, avšak škody sa vyšplhali na 11.500,– eur. „Policajti okrem týchto vodičov (12) zadržali aj ďalšieho, u ktorého síce alkohol nezistili, ale jazdil v čase uloženého zákazu. Aj tohto obvinili z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. Obom obvineným za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov,“ dodal Szabó.

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM