Alexandra Kolínská Krimi

Policajti prenasledovali auto: Vodič odmietal vystúpiť a nadával mužom zákona!

Policajti zažili akčný zásah. Ľudia podľa policajnej hovorkyne oznámili na polícii podozrenie, že vodič (39) pod vplyvom alkoholu chce pokračovať v jazde. Na podnet občanov bola hliadka vyslaná na čerpaciu stanicu v Košiciach.

Ilustračný obrázok k článku Policajti prenasledovali auto: Vodič odmietal vystúpiť a nadával mužom zákona!
Zdroj: TASR

„Po príchode na miesto muž sedel v zaparkovanom vozidle na parkovisku, pričom policajti muža upozornili na možné následky, ak by v jazde pokračoval a odišli. Krátko na to policajti tohto vodiča, ktorý viedol osobné motorové vozidlo značky VW Golf, zastavili na križovatke ulíc Napájadlá – Slanecká,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Polícia: Vodič nadával a prudko pridal plyn

Muži zákona vodiča vyzvali, aby predložil doklady potrebné na vedenie a prevádzku vozidla, vypol chod motora a aby sa podrobil dychovej skúške. „To však vodič odmietol urobiť, nerešpektoval pokyny a výzvy policajta, odmietal z auta vystúpiť. Keď sa ho policajt za použitia donucovacích prostriedkov snažil z auta vytiahnuť, muž sa začal správať arogantne a vulgárne nadával policajtom,“ povedala Mésarová.

„Počas vykonávania služobného zákroku vodič zaradil rýchlosť, prudko pridal plyn a vyštartoval z miesta, pričom policajt spadol na vozovku. Následne začala policajná hliadka unikajúce vozidlo prenasledovať. Vodiča s vozidlom zastavili na križovatke Slanecká – Pri Krásnej, pričom vodič opäť odmietal z vozidla vystúpiť,“ informovala hovorkyňa.

Ako ďalej dodala policajná hovorkyňa, keď muža policajti z auta vytiahli, začal rukami udierať do policajta. „Následne sa podrobil dychovej skúške s výsledkom 0,97 mg/l (2,02 promile). Policajti muža podozrivého zo spáchania trestného činu zadržali, vozidlo zabezpečili proti pohybu a krádeži a muža eskortovali na policajné oddelenie,“ dodala.

Hrozí mu basa

Polícia vodiča (39) z Košíc obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Teraz mu hrozí pobyt za mrežami až na jeden rok. Obvinený muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM