Peter Simon Krimi

Policajti dohliadnu na poriadok počas dušičiek aj v našom kraji: Chodcom i cyklistom budú rozdávať reflexné prvky

Kvôli ochrane občanov bude polícia okrem rozdávania reflexných prvkov dohliadať aj na poriadok v súvislosti s blížiacim sa Sviatkom všetkých svätých a „dušičkami“, teda Pamiatke zosnulých. Informovala nás o tom hovorkyňa polície Jana Mésarová.

Ilustračný obrázok k článku Policajti dohliadnu na poriadok počas dušičiek aj v našom kraji: Chodcom i cyklistom budú rozdávať reflexné prvky
Zdroj: Policajný zbor SR

Polícia bude počas víkendu od 31. októbra až 2. novembra dohliadať najmä okolie cintorínov. Policajti budú sledovať nielen na dopravnú situáciu, posvietia si aj na zlodejov a verejný poriadok.

„Dopravní policajti budú podľa potreby riadiť a usmerňovať premávku na príjazdových cestách k cintorínom a na parkoviskách,“ povedala pre náš portál hovorkyňa polície Jana Mésarová.

"Keďže sa ako každý rok, očakáva zvýšený nápor zo strany vodičov, polícia prispeje k jeho bezproblémovému zvládnutiu,“ sľúbila. „Ak sa chcete vyhnúť stresu pri parkovaní a na cintorín to nemáte ďaleko, vyberte sa naň pešo alebo verejnou dopravou,“ poradila hovorkyňa.

Nákladné autá nedostali výnimku

Ďalej podčiarkla, že v záujme bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky polícia neudelila nákladným autám výnimku na dojazd počas sviatkov, keďže sa cez víkend očakáva zvýšený pohyb chodcov a áut na cestách. „Na cesty pribudnú aj „sviatoční vodiči“, polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby dbali na zvýšenú opatrnosť a ohľaduplnosť,“ zdôraznila Mésarová.

Polícia bude rozdávať reflexné prvky

V duchu akcie Rozžiarte sa farbami budú policajti aj tento týždeň rozdávať chodcom a cyklistom reflexné prvky. Aj takýmto zviditeľnením sa môžu prispieť k bezpečnosti na cestách aj samotní účastníci cestnej premávky. A tak zabrániť tragédii, pri ktorej riskujú svoj život.

Pozor na zlodejov

Jana Mésarová upozornila aj na zlodejov na cintorínoch. „Pri úprave hrobov nenechávajme veci bez dohľadu. Pre chvíľkovú nepozornosť sa môžete stať obeťou zlodejov. To platí aj pri návšteve kostolov, kde pri chvíľke nepozornosti môžeme prísť o kabát alebo kabelku. Rovnako ostražití by sme mali byť aj v hromadných dopravných prostriedkoch,“ podčiarkuje hovorkyňa polície.

Upozornila aj na zaparkované autá pri cintorínoch, v ktorých by sme nemali nechať nič cenné, lebo aj to sa môže stať terčom zlodejov.

Foto: ilustračná

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM