Marcel Mojžiš Krimi

Policajný zásah v Slavošovciach! Muži zákona chytili podozrivých z úžery

Policajti zadržali v utorok v obci Slavošovce (okres Rožňava) muža a ženu vo veku 49 a 60 rokov, ktorí sú podľa polície podozriví z trestného činu úžery. Počas akcie muži zákona vykonali tri domové prehliadky, prehliadku nebytových priestorov a aj auta.

Ilustračný obrázok k článku Policajný zásah v Slavošovciach! Muži zákona chytili podozrivých z úžery
Foto: Eva Viestová

Policajti pri zásahu zaistili dokumenty o poskytovaných pôžičkách s menami aj výške požičaných, ako aj vrátených súm.

„Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu úžery, nakoľko páchateľ najmenej od júla 2012 v obci Slavošovce a inde v okrese Rožňava využil finančnú tieseň, rozumovú slabosť, neskúsenosť a odkázanosť najmenej piatich osôb, spôsobenú nedostatkom finančných prostriedkov a nepriaznivými sociálnymi pomermi. Opakovane poskytoval finančné pôžičky v doposiaľ presne nezistených sumách, pričom požadoval od nich splácanie pôžičiek s neprimerane vysokým úrokom, ktorého hodnota niekoľkonásobne prevyšovala výšku poskytnutej pôžičky, čím spôsobil doposiaľ nevyčíslenú škodu, najmenej však 2660 eur,“ povedal krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Policajti podľa ich hovorcu zaistili aj výpočtovú techniku slúžiacu na elektronickú evidenciu dlžníkov a dlžných súm, osobné doklady poškodených a ďalšie dokumenty, ako aj finančné prostriedky použité alebo pochádzajúce z trestného činu. Zadržaných umiestnili do cely policajného zaistenia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM