Andrea Mesarčíková Rôzne

Pojednávanie s exprimátorom Tornale odročili na neurčito

Okresný súd v Revúcej stále nerozhodol o trestnej veci exprimátora Tornale Ladislava D., ktorý je obžalovaný z prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Tentoraz sa na hlavné pojednávanie nedostavil svedok, a preto je odročené na neurčito.
Pojednávanie dnes pokračovalo výsluchom svedkov. „Nakoľko obhajoba trvala na vypočutí svedka, ktorý je od začiatku októbra práceneschopný a na dnešné pojednávanie sa z tohto dôvodu ospravedlnil, súd ho odročil na neurčito,“ informovala TASR hovorkyňa Krajského súdu v Banskej Bystrici Nina Spurná.
Podľa jej slov po zistení, kedy nebude dôvod pre ospravedlnenú neprítomnosť svedka, súd určí termín hlavného pojednávania. „Prípadne, ak súd zistí, že vážny zdravotný stav uvedeného svedka dlhodobo znemožňuje jeho účasť na hlavnom pojednávaní, bude postupovať v zmysle zákona a aj bez súhlasu obžalovaného a prokurátora prečíta na hlavnom pojednávaní jeho výpoveď z prípravného konania a následne vykoná ďalšie dôkazy potrebné na rozhodnutie vo veci,“ doplnila hovorkyňa.
Obžalovaný Ladislav D. nezobral späť odpor proti trestnému rozkazu, ktorým ho Okresný súd v Revúcej 20. apríla neprávoplatne uznal vinným z prečinu zneužitia právomoci verejného činiteľa, za čo mu uložil trest odňatia slobody vo výmere dvoch rokov podmienečne s odkladom výkonu trestu odňatia slobody na skúšobnú dobu v trvaní 1,5 roka. Exprimátor na podanom odpore zotrval.
Ladislav D. údajne zneužil funkciu primátora, keď vymenoval na miesto riaditeľa základnej školy osobu, ktorú zvolil a nie človeka, ktorý tam mal byť dosadený podľa výberového konania.
Bývalý primátor Tornale sa pred mesiacom vzdal svojej funkcie a aj kandidatúry na post primátora a poslanca. V súčasnosti sa nachádza už takmer tri mesiace vo väzbe, je zároveň obžalovaný z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM